• Especialitza't en demografia i polítiques d'ordenació territorial amb la UAB!

Màster Universitari en estudis territorials i de la població

UAB - Universitat Autònoma de Barcelona. Màsters Oficials
 • UAB - Universitat Autònoma de Barcelona. Màsters Oficials

2.760 
IVA inc.

Vam ser pocs alumnes i teníem la sort d'establir una estreta relació amb professors i centre. A més vam disposar de despatx compartit per poder treballar. El tracte familiar era inmillorable.

LA OPINIÓN DE Sergi Trias Llimós
También puedes llamarnos al

Información importante

 • Master oficial
 • Cerdanyola del valles
 • Duración:
  1 Año
 • Cuándo:
  Octubre 2015
Descripción

El Màster Oficial en Estudis territorials i de la població, dissenyat per la Universitat Autònoma de Barcelona i que ve a enriquir el complet catàleg d'emagister.com, ofereix als seus candidats la possibilitat d'escollir dos itineraris docents diferents però connectats entre ells: ordenació territorial i demografia. Per a la realització d'aquesta formació es recomana que l'estudiant tingui formació prèvia en àmbits del coneixement vinculats a les ciències ambientals, socials, humanitats i afins. Aquests estudis es desenvolupen durant un any acadèmic i s'imparteixen de manera presencial.

Información importante
¿Qué objetivos tiene esta formación?

El màster d'Estudis Territorials i de la Població ofereix l'opció d'escollir entre dos itineraris de gran rellevància social com són el l'ordenació territorial i la demografia. Aquest màster obre les portes als estudis de doctorat de Demografia i de Geografia que han rebut la Menció d'Excel•lència del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport. Ofereix també l'opció de fer pràctiques professionals en un ampli ventall d'empreses privades i organismes públics, així com també algun "workshop".
Cal, a més, realitzar un treball de fi de màster per demostrar l'excel•lència en la recerca de l'estudiant. D'altra banda, l'itinerari específic d'Ordenació del Territori contempla la possibilitat de fer un treball de camp, a partir del qual s'estructuren els continguts i l'avaluació d'una bona part dels mòduls.

¿Esta formación es para mí?

El màster va dirigit a persones amb una titulació universitària prèvia, preferentment de l’àmbit de la geografia, però també d’altres disciplines socials i humanístiques (Història, Antropologia, Sociologia, Econòmiques, Ciències Polítiques i Estudis Turístics), que vulguin formar-se com a investigadors qualificats en l'especialitat de l’ordenació del territori i de la demografia.

L’especialitat d’Ordenació del Territori, Desenvolupament Social i Planificació Territorial també va dirigida a aquells titulats provinents de les ciències ambientals, les enginyeries i l’arquitectura. En el cas de l’especialitat de Demografia, a banda de les titulacions dels àmbits de ciències socials i humanes mencionats abans, s'hi poden sumar aquells titulats de les àrees de salut i medicina o de l’àrea d’estadística o de matemàtiques.

A més, els estudiants han de tenir capacitat per a la innovació, l'organització, la planificació, la comunicació i el treball interdisciplinari i en equip.

Requisitos: Per cursar aquest màster s'haurà d'estar en possessió d'un títol de llicenciatura, grau o equivalent en les àrees d'Arts i Humanitats i les Ciències Socials i Jurídiques (Geografia, Geografia i Ordenació del Territori, Antropologia, Sociologia, Ciències Polítiques, Dret, Ciències Econòmiques, Humanitats , Història, Estudis Turístics i similars).

Créditos: 60

Instalaciones y fechas

Dónde se imparte y en qué fechas

Inicio Ubicación
Oct-2015
Cerdanyola Del Valles
Campus Universitat Autònoma, S/N, 08193, Barcelona, España
Ver mapa

Opiniones


04/10/2013
Lo mejor Vam ser pocs alumnes i teníem la sort d'establir una estreta relació amb professors i centre. A més vam disposar de despatx compartit per poder treballar. El tracte familiar era inmillorable.

A mejorar - Poques sortides professionals més enllà del doctorat - Crec que la matèria dóna de si com per preparar a professionals per treballar a l'empresa privada, més que focalitzar-se quasi únicament en els possibles estudis doctorals posteriors - No hi havia la possibilitat de poder triar assignatures opcionals/optatives

Curso realizado: Septiembre 2011 | ¿Recomendarías este curso? Sí.
¿Te ha ayudado esta opinión? (0)

¿Qué aprendes en este curso?

Turismo ambiental
Geografía del turismo
Transporte urbano
Estudis territorials i població
Ciutat i espais metropolitans
Planeament territorial
SIG
Turisme i territori
Desenvolupament local i territorial
Evaluació ambiental
Movilitat. Transport i territori
Anàlisi demogràfica
Demografía social
Demografía histórica
Demografía urbana
Migracions

Profesores

Montserrat Solsona Pairó
Montserrat Solsona Pairó
Coordinadora

Montserrat Solsona Pairó es profesora titular del departamento de geografía de la UAB. Doctora en geografía. Investiga en: análisis demográfico, transición demográfica, familia y parentesco y posición social de la mujer.

Temario

Podeu consultar el pla d'estudis adjunt a aquesta informació del curs.

El màster universitari en estudis territorials i de la població compta amb una estructura distribuida entre assignatures de dues classes:
 • Obligatòries: 18 crèdits.
 • Optatives: 33 crèdits
A aquesta classificació és precís afegir-hi el treball de fi de màster, que es valora en 9 crèdits.

Les assignatures obligatòries són comunes a ambdues especialitats, les assignatures optatives de l'especialitat d'ordenació del territori, desenvolupament local i planificació territorial són:
 • Ciutat i espais metropolitans
 • Plantejament territorial
 • Sistemes d'informació geogràfica, planejament i paisatge
 • Turisme i territori
 • Desenvolupament local y territorial
 • Evaluació ambiental, territori i recursos naturals
 • Mobilitat, transport i territori
L'optativitat de l'especialitat de demografia es compon de les assignatures següents:
 • Anàlisi demogràfica I i II
 • Demografia social
 • Tècniques d'investigació
 • Demografia històrica
 • Demografia urbana
 • Migracions
Les dues especialitats afegeixen la possibilitat de realitzar pràctiques externes.

Información adicional

El preu del màster per a no residents, provinents de països externs a la Unió Europea és de 6780 €. Curs 2013-2014

Beques: Si vols accedir a més informació sobre les beques de la UAB, pots consultar l'enllaç de la web del Màster.