Patró de Navegació Bàsica

Curso

En Palamos

Precio a consultar

Más información

¿Necesitas un coach de formación?

Te ayudará a comparar y elegir el mejor curso para ti y a financiar tu matrícula en cómodos plazos.

900 49 49 40

Llamada gratuita. Lunes a Viernes de 9h a 20h.

Descripción

  • Tipología

    Curso

  • Lugar

    Palamos

  • Horas lectivas

    20h

Instalaciones y fechas

Ubicación

Inicio

Palamos (Girona)
Ver mapa
Avda. Onze de Setembre, 3,1r,3a, 17230

Inicio

Consultar

A tener en cuenta

Atribucions:
Govern d'embarcacions d'esbarjo de fins a 7,5 metres d'eslora a motor i 8 metres d'eslora a vela, amb la potència del motor adequada en navegació que no s'allunyi més de 5 milles d'un abric o platja accessible.
Permet el govern de motos aquàtiques de qualsevol tipus de potència.
Condicions:
Tenir 18 anys o 16 anys amb autorització paterna o del tutor.
Aprovar l'examen pràctic

Preguntas & Respuestas

Añade tu pregunta

Nuestros asesores y otros usuarios podrán responderte

¿Quién quieres que te responda?

Déjanos tus datos para recibir respuesta

Sólo publicaremos tu nombre y pregunta

Opiniones

Materias

  • Navegación marítima
  • Català
  • Salvamento marítimo

Temario


Temari

1. Nomenclatura nàutica.
1.1 Parts de l'embarcació: proa, popa, babord, estribord, buc, línia de flotació, obra viva i obra morta, costats, amures, aletes, coberta i sentina.
1.2 Dimensions. Conceptes d'eslora màxima, mànega màxima, calat i assentament.1.3 Estructura, accessoris i elements auxiliars: quilla, passamans, timó, hèlice, embornals, cornamuses i bites.
1.4 Elements d'amarratge i de fondeig: cap, escota, sina, gasa, ferm i volta; norai, morts, boies, defenses, gafa; àncores d'arada, àncores de Danforth, ruixó.
2. Seguretat.
2.1 Precaucions per a no perdre la flotabilitat:
aixetes de fons, botzina, desguassos i embornals. Mitjans d'esgotament per embarcacions que naveguin a una distància màxima de cinc milles de la costa.
2.2 Precaucions per a conservar l'estabilitat: concepte d'escora, balanç i capficades. Distribució de tripulants a bord. Evitar entravessar-se a la mar. Escales de Douglas i de Beaufort. Brises costaneres locals.
2.3 Equip de seguretat per a embarcacions que naveguin en la zona de navegació 5, que està definida en l'Ordre FOM/1144/2003, de 28 d'abril. Esgotament, equip contra incendis, salvament i farmacioles.
2.4 Emergències: Home a l'aigua. Precaucions: maniobra per alliberar al nàufrag de les hèlices; maniobra de recollida; Maniobra de donar o de prendre remolc; risc en fer combustible; vessaments; gasos explosius en espais tancats; governar a la mar amb mal temps.
2.5 Idea sobre el règim de descàrregues i de vessaments a la mar de les embarcacions d'esbarjo, segons l'Ordre FOM 1144/2003, de 28 d'abril, i sobre el règim de lliurament de deixalles generades per les embarcacions d'esbarjo, segons el Reial decret 1381/2002, de 20 de desembre.
2.6 Idea sobre ecologia marina. Impactes ambientals: identificació, magnitud i causes que els determinen. Pesca. Turisme. Protecció d'espais naturals del medi marí: 1) Zones especialment protegides d'importància per la Mediterrània (ZEPIM); 2) Parc, reserva natural, monument, paisatge protegit; 3) Reserva marina d'interès pesquer; 4) Lloc d'interès comunitari; 5) Cas concret a la Mediterrània: les praderies de Posidònia oceànica.
2.7 Donar i carregar l'aparell. Centre vèlic. Descomposició de la força del vent sobre el centre vèlic. Centre de deriva. Parell escorant i parell evolutiu. Correcta orientació de les veles. Interacció de les veles.
2.8 Maniobres a vela: donar i carregar l'aparell. Ordre d'hissada i d'arriada. Tirar a la vela quan s'està fondejat. Virades: per davant i en rodó; avantatges i inconvenients de cadascuna. Govern: angle mort, cenyir per desquarterar, de través, a un llarg, per l'aleta i en popa tancada. Aturar l'arrencada: emproar-se, enquarterar, fatxejar i pairar. Reduir la superfície vèlica: prendre rissos, canvi de veles, ús del contrafloc i de la vela de capa. Necessitat de controlar l'escora.
2.9 Maniobres a vela en passar una xafegada. Precaucions a prendre quan passa un front. Maniobres a realitzar segons que es navegui fent cenyida o a un llarg. Maniobres a vela de recerca quan no es veu al nàufrag. Avaries: governar a vela, aparell de fortuna.
3. Navegació.
3.1 Concepte dels perills per a la navegació: baixos, esculls. Concepte de milla nàutica i de nus.
3.2 Referències de terra, enfilacions.
3.3 Navegació en aigües poc profundes. Trencants. Precaucions amb banyistes i bussejadors. Precaucions en entrar en platges no abalisades.
3.4 Precaucions en fondejar: ancoratge, cercle de borneig, garreig, referències de terra. Maniobra de fondeig amb una àncora. Llevar.
3.5 Baixa visibilitat: precaucions a prendre per evitar la derrota de grans vaixells.
4. Propulsió.
4.1 Característiques dels motors de forabord, de dintre forabord, d'interior i de propulsió a turbina, pel que fa a la seva instal·lació.
4.2 Instruments de control i comandaments de maniobra del motor.
4.3 Comprovacions abans de la posada en marxa: nivell de combustible, oli del motor i transmissor. Nivell de refrigerant en circuits tancats. Aixeta de fons de refrigeració i filtre. Gasos explosius. Filtre decantador d'aigua. Punt mort.
4.4 Sistema elèctric. Breu descripció: bateries de servei i d'arrencada, quadre d'interruptors i de fusibles. Cura i manteniment de les bateries.
4.5 Càlcul de l'autonomia de l'embarcació en funció del consum, de la velocitat, de la capacitat del dipòsit i de les condiciones meteorològiques.
5. Conveni internacional per a prevenir els abordatges, en allò que afecti a aquestes embarcacions.
Regla 3: Definicions.
Regla 5: Vigilància.
Regla 6: Velocitat de seguretat.
Regla 7: Risc d'abordatge.
Regla 8: Maniobres per a evitar l'abordatge.
Regla 9: Canals estrets.
Regla 12: Dret de pas entre embarcacions a vela.
Regla 13: Situacions d'abastament.
Regla 14: Situació de navegar amb rumbs oposats.
Regla 15: Situació de creuament.
Regla 16: Maniobra del vaixell que cedeix el pas.
Regla 17: Maniobra de qui segueix a rumb.
Regla 18: Obligacions entre categories de vaixells.
Regla 19: Conducta amb visibilitat reduïda.
Regla 20: Llums i marques. Àmbit d'aplicació.
Regla 21: Definicions.
Regla 23: Vaixells de propulsió mecànica en navegació.
Regla 24: Vaixells que remolquen i que empenyen.
Regla 25: Vaixells de vela en navegació i embarcacions de rem.
Regla 26: Vaixells de pesca.
Regla 27: Vaixells sense govern o amb la capacitat de maniobra restringida.
Regla 30: Vaixells fondejats i vaixells en sec.
Regla 32: Senyals acústics i lluminosos. Definicions.
Regla 34: Senyals de maniobra i d'advertència.
Regla 35: Senyals acústics amb visibilitat reduïda.
Regla 37: Senyals de perill.
6. Abalisament.
6.1 Marques laterals de dia, regió «A».
Significat i identificació.
6.2 Marca de perill aïllat: significat, forma, cap, color i llums.
6.3 Marques especials: significat, forma, cap, color i llums.
6.4 Marques d'aigües navegables: significat, forma, cap, color i llums.
6.5 Marques cardinals: significat, forma, cap, color i llums.
7. Legislació.
7.1 Atribucions d'aquest títol.
7.2 Zones prohibides o amb limitacions a la navegació: reserves naturals. Platges (senyalització) i penya-segats. Limitacions a la navegació als ports.
7.3 El salvament: obligació d'auxiliar a les persones.
7.4 Societat estatal de salvament i seguretat marítima, Centres de salvament locals, regionals i zonals. Ubicació i cobertura, forma de contactar-hi.
7.5 Sol·licitud de remolc en la mar i responsabilitats que es contreuen. Àmbit de l'assegurança obligatòria de responsabilitat civil. Assegurança complementària de remolc.
8. Radiocomunicacions.
8.1 Expressions i definicions bàsiques.
8.2 El Sistema mundial de socors i seguretat marítima (SMSSM). Concepte bàsic. Zona de navegació 5 i la seva relació amb la zona marítima A1 nacional, segons es defineixen a l'article 4 del Reial decret 1185/2006, de 16 d'octubre, pel qual s'aprova el Reglament que regula les radiocomunicacions marítimes dels vaixells civils espanyols. Concepte bàsic de la trucada selectiva digital (TSD). Transmissió i recepció de missatges de socors, urgència i seguretat en VHF. Freqüències i canals utilitzats. VHF portàtils.
8.3 Equips per a les embarcacions d'esbarjo de zones de navegació 5, 6 i 7. Instal·lacions d'equips i llicències d'estació de vaixell.

Más información

¿Necesitas un coach de formación?

Te ayudará a comparar y elegir el mejor curso para ti y a financiar tu matrícula en cómodos plazos.

900 49 49 40

Llamada gratuita. Lunes a Viernes de 9h a 20h.

Patró de Navegació Bàsica

Precio a consultar