Curso actualmente no disponible

Curs de maneig i rescat de fauna marina

IBT - Institut Biodiversitat Tropical
En Santa Eugenia ()
eBeca

1.000 € 500 
¿Quieres saber cómo conseguir tu eBeca?
Llama y te lo explicamos
¿Quieres hablar con un asesor sobre este curso?

Información importante

Tipología Curso intensivo
Nivel Nivel intermedio
Horas lectivas 140h
Duración 5 Días
  • Curso intensivo
  • Nivel intermedio
  • 140h
  • Duración:
    5 Días
Descripción

Aquest Curs aprofundeix en la metodologia per seguir i realitzar programes d'investigació marina sense afectar la seguretat tant pròpia com la de la fauna i el medi.

S'hi detallen els mètodes i protocols internacionals d'assistència i rescat de la fauna marina, en situacions d'individus en perill , desastres ecològics , variacions o altres incidents amb pinnípedes , tortugues , cetacis o aus , entre altres grups .

Un conjunt de classes teoríques amb un últim día de practica, per assolir coneixements específiques ja esmentats.

Aquest curs curs també és un primer pas per aconseguir el Carnet IWH, per tal de formar part d'una xarxa internacional, de voluntariats remunerats i d'una borsa de treball i projectes realacionats amb el maneig de fauna i la Biodiversitat Tropical.

Preguntas Frecuentes

· ¿Cuáles son los objetivos de este curso?

En acabar el Curs els titulats estaran capacitats per: • Explicar els conceptes vinculats a la conservació per a la biodiversitat. Liderar amb equips multidisciplinaris de treball, relacionats amb el litoral i el fons marí i el seu ús sostenible, en concordança amb la legislació ambiental vigent. • Aplicar els fonaments de la gestió i participació comunitària per a desenvolupar propostes associades a la conservació d'espècies marines i el medi ambient. • Aplicar els protocols de bioseguretat, reconeixement individus que poden causar danys a l'ésser humà o viceversa i com actuar en cas d'emergència. • Identificar espècies de tortugues marines, sobre característiques biològiques i particularitats de l'hàbitat de cada espècie. • Coneixença sobre la biologia de pinnipeds, cetacis, aus pelàgiques, entre d’altres espècies. I aplicar les tècniques i protocols utilitzats per a la captura, contenció, trasllat, cura, rehabilitació i alliberament. Capacitar per a la identificació de factors de risc que afecten les poblacions de peixos, tortugues marines, cetacis, pinnípedes, entre d’altres i aplicar eines per la protecció durant la rehabilitació i alliberament segons la legislació existent sobre la seva conservació. A més de conèixer les necessitats de la seva biocenosi • Aplicar els protocols sobre com realitzar la diagnosi i el rescat d'animals marins que apareixeran encallats, malalts o lesionats a les costes.

· ¿A quién va dirigido?

El curs no va dirigit només a Biòlegs o Veterinaris, encara que són els que més participen . Qualsevol persona interessada en la conservació animal , vingui d' on vingui el seu currículum és apte per fer el curs . El món de la conservació animal i del maneig d'animals silvestres , és un treball entre moltes professions , es necessiten periodistes , advocats , documentalistes , educadors , etc Només el conjunt crea un bon equip,per a la fi de la conservació i protecció de les espècies .

· Requisitos

No és imprescindible tenir nocions de biologia animal, tot i que sempre ajuda, un interés sobre la natura i la conservació animal, ja son motius suficients com per poder realizar el curs amb facilitat.

· ¿Qué distingue a este curso de los demás?

L'Institut de Biodiversitat Tropical sota la tutela de la IWR (International Network of Wildlife Rescue Centers and Conservation Programs) t'ofereix l'única certificació d'àmbit mundial que homologa internacionalment els teus coneixements bàsics i pràctiques amb fauna silvestre. El Carnet Internacional de Bioseguretat i Maneig de Fauna -International Wildlife Handler-. Es tracta actualment de l'única eina que et permet accedir directament a centenars d'ofertes laborals i voluntariats sempre remunerats a Europa, Austràlia, Àsia, Àfrica i Amèrica per treballar amb fauna i / o flora i en projectes amb comunitats locals humanes integrant societat, cultura i naturalesa. A més indicant el teu número de carnet podràs sol·licitar diversos tipus de beques per a realitzar projectes o viatjar a altres països i seguir formant-o participant en projectes. Amb el carnet IWH pots obtenir a més, si ho desitja, el Postgrau Universitari d'Especialista Internacional en Gestió de Fauna i Bioseguretat, atorgat per diverses universitats d'Europa i Amèrica. Un cop certificat (realitzant el curs o accedint directament a l'examen final) i amb el carnet IWH accediràs directament a la borsa laboral en l'administració ambiental de diferents països, grans empreses, estacions biològiques, centres de rescat i recuperació de fauna i programes d'investigació i conservació. El curs IWH s'imparteix cada any en dotzenes de països de tots els continents.

· ¿Qué pasará tras pedir información?

Rebuda la sol·licitud, un / a responsable de l' IBT , t'assessorarà dels detalls del curs, del mètode d'inscripció, de les facilitats de pagament i els terminis de matriculació , ofertes o beques . Així com d'altres dubtes que et puguin sorgir.

· Amb aquest curs obtinc el carnet IWH ?

Aquest curs és només el primer pas per obtenir en carnet . Has de tenir una experiència mínima de 140 hores prèvia o posterior al curs amb fauna marina o , si ho prefereixes, les hores de busseig. No importa si de manera discontínua o en diferents àmbits . Amb el certificat del teu curs i la constància d'aquesta experiència tan sols hauràs de tramitar i abonar unes taxes de tramitació per al carnet .

Opiniones

P
Paulina Escobar Acin
01/02/2016
Lo mejor Calidad del docente.

A mejorar Organización (cronograma). Añadiría más práctica (manejo).

¿Recomendarías este curso? Sí.
¿Te ha ayudado esta opinión? (0)
Pregunta a los Antiguos Alumnos qué les pareció.

Su experiencia te será de mucha ayuda para decidirte.

¿Qué aprendes en este curso?

Fauna
Zoonosis
Etología
Conservació
Fauna salvatge
Voluntariat remunerat
Natura
Medi ambient
Centres de recuperació animal
Biología animal
Biología marina
Carnet IWH
Bioseguretat
Animals en perill d'esxtinció
Investigació
Projectes
Diplomat
Certificació Internacional
Veterinari
Fauna marina
Biodiversitat
Rescat de fauna

Profesores

Juan Pablo Celix
Juan Pablo Celix
Especialista en manejo clínico de fauna marina

Marc Escobar
Marc Escobar
Profesor del IBT

Mariano Mas Capo
Mariano Mas Capo
Director International Rewilding Center

Temario

Temari del Curs de Maneig i rescat de Fauna Marina.

1- Zoonosis i antropozoonosi:
Que és una Zoonosi? Riscos potencials i factors. Zoonosi d'aus (ex. Salmonella, Campylobacter, yersiniosi) Zoonosis de tortugues (ex. Salmonella, Mycobacterium) Zoonosis de mamífers marins (ej.Seal / whale fingers, Erysipelotrix rushiopatiae, Mycobacterium, Leptospira, Parapoxvirus, brucellosis, blastomicosis). Regles bàsiques de prevenció de zoonosi.


2. Rescat d'animals marins (tècniques, protocols d'actuació)
Tortugues: -Biologia i amenaces principals. -Anatomia I fisiologia de l'espècie. Tècniques de maneig. -Primers Auxilis en Tortugues marines. -Trasllat, Exploració o examen físic i ingrés. -Recuperació I alliberament: problemes de flotabilitat. -Presa De mostres. -Patologies I tractaments específics (possible fer-ho mitjançant casos clínics) -Altres mètodes diagnòstics com tècniques no invasives, diagnòstic per imatge, etc. -Tècniques D'estudi i seguiment, conservació.

3. Aus marines, cetacis i pinnípedes.
• Biologia i amenaces principals. • Etologia i comunicació pinnípedes. • Anatomia i fisiologia. • Primers auxilis en pinnípedes. • Trasllat, ingrés i exploració o examen físic. • Recuperació i alliberament. • Presa de mostres. • Patologies i tractaments específic.

4. Actuació davant avaraments, rescats .... Materials, logística ... -Síndrome de l'animal encallat -Maneig i tractaments segons espècie -Casos pràctic: Bycatch, enmallaminetos, Boat Strike, plàstics, petroleados, hams, patologies, epidèmies, avaraments massius ... Xarxa de resposta ràpida, gestió de públic i mitjans de comunicació.

Logros de este Centro

2016

Usuarios que se interesaron por este curso también se han interesado por...
Ver más cursos similares