Curso actualmente no disponible

Curs de Manipulador Mundial d'Aus

IBT - Institut Biodiversitat Tropical
En Barcelona ()

301-500 €
¿Quieres hablar con un asesor sobre este curso?
¿Quieres hablar con un asesor sobre este curso?

Información importante

Tipología Curso intensivo
Duración 5 Días
  • Curso intensivo
  • Duración:
    5 Días
Descripción

Aquest Curs aprofundeix en la metodologia a seguir per realitzar programes de maneig amb aus sense afectar ni la teva seguretat, ni la seguretat de la fauna i el medi. S'hi detallen els mètodes i protocols internacionals d'assistència i rescat d'aus en situacions d'individus en perill , desastres ecològics, o altres incidents.

Un conjunt de classes teòriques alternant pràctiques d'anellament d'aus, posta de xarxes de captura, etc ... Per assolir coneixements específics ja esmentats.

Aquest curs curs també és un primer pas per aconseguir el Carnet IWH , per formar part d'una xarxa internacional, de voluntariats remunerats i d'una borsa de treball i projectes relacionats amb el maneig de fauna i la Biodiversitat Tropical .

Preguntas Frecuentes

· ¿A quién va dirigido?

El curs va dirigit a qualsevol persona interessada, no només a Biòlegs o Veterinaris , encara que són els que més participen . Qualsevol persona interessada en la conservació animal , vingui d' on vingui el seu currículum és apte per fer el curs. El món de la conservació animal i del maneig d'animals silvestres , és un treball entre moltes professions , es necessiten periodistes , advocats , documentalistes , educadors, etc ... només el conjunt crea un bon equip per a la fi de la conservació i protecció de les espècies.

· Requisitos

No és imprescindible tenir nocions de biologia animal , encara que sempre ajuda, un interès sobre la naturalesa i la conservació animal , ja són motius suficients com per a poder realitzar el curs amb facilitat.

· ¿Qué distingue a este curso de los demás?

L'Institut de Biodiversitat Tropical sota la tutela de la IWR (International Network of Wildlife Rescue Centers and Conservation Programs) t'ofereix l'única certificació d'àmbit mundial que homologa internacionalment els teus coneixements bàsics i pràctiques amb fauna silvestre. El Carnet Internacional de Bioseguretat i Maneig de Fauna -International Wildlife Handler-. Es tracta actualment de l'única eina que et permet accedir directament a centenars d'ofertes laborals i voluntariats sempre remunerats a Europa, Austràlia, Àsia, Àfrica i Amèrica per treballar amb fauna i / o flora i en projectes amb comunitats locals humanes integrant societat, cultura i naturalesa. A més indicant el teu número de carnet podràs sol·licitar diversos tipus de beques per a realitzar projectes o viatjar a altres països i seguir formant-te o participant en projectes. Amb el carnet IWH pots obtenir a més, si ho desitja, el Postgrau Universitari d'Especialista Internacional en Maneig de Fauna i Bioseguretat, atorgat per diverses universitats d'Europa i Amèrica. Un cop certificat (realitzant el curs o accedint directament a l'examen final) i amb el carnet IWH accediràs directament a la borsa laboral en l'administració ambiental de diferents països, grans empreses, estacions biològiques, centres de rescat i recuperació de fauna i programes d'investigació i conservació. El curs IWH s'imparteix cada any en dotzenes de països de tots els continents.

· ¿Qué pasará tras pedir información?

Rebuda la sol·licitud, un / a responsable de l' IBT , t'assessorarà dels detalls del curs, del mètode d'inscripció , de les facilitats de pagament i els terminis de matriculació , ofertes o beques. Així com d'altres dubtes que et puguin sorgir.

·  Amb aquest curs obtinc el Carnet IWH ?

Aquest curs és només el primer pas per obtenir en carnet. Has de tenir una experiència mínima de 140 hores prèvia o posterior al curs amb fauna. Tant se val si de manera discontínua o en diferents àmbits. Amb el certificat del teu curs i la constància d'aquesta experiència tan sol hauràs de tramitar i abonar unes taxes de tramitació per al carnet .

Opiniones

E
Ernesto Wensseslao Alvarado Garcia
01/02/2016
Lo mejor La explicación práctica de los temas tratados es clave.

A mejorar Sería bueno un temario que permita llegar con mayor preparación. Separar el tiempo de fotografía y el de manejo de animales dando prioridad a éste último pues se pierde tiempo útil de aprendizaje.

¿Recomendarías este curso? Sí.
¿Te ha ayudado esta opinión? (0)
Pregunta a los Antiguos Alumnos qué les pareció.

Su experiencia te será de mucha ayuda para decidirte.

¿Qué aprendes en este curso?

Fauna
Virus
Virología
Bacteriología
Aus
Ocells
Anillament
Animals exòtics
Animals salvatges
Biodiversitat
Bioseguretat
Conservació
Projectes científics
Catalunya
África
Certificat
Carnet IWH
Voluntariats remunerats
Biología animal
Biología
Veterinari

Profesores

Guillem Chacon
Guillem Chacon
Director IBT y Profesor

CEO del IBT y Tutor de IWR. Supervisor de la Red Neotropical de Reservas y Estaciones Biológicas; Jefe de las Expediciones Científicas del IBT en el Neotrópico, África y Ásia. Gestor ambiental. Ornitólogo y anillador de aves con más de 30 años de experiència.

Temario

Introducció a les captures científiques i l'anellament • Objetivosy noves innovacions en el sigloXXI. • Diferències i estandarditzacions metodològiques entrecontinentes. • Principalessistemasdecapturaselectivosyno-selectius: Larsen, Portuguesa, Cep-malla, Helgoland, Bal-Chatri, Xarxa deNeblina, nanses, Automàtiques, etc. * Taller d'instal·lació i usos de trampes • Zoonosi i virus d'interès en aus • Protocol preventiu internacional de bioseguretat per manipulació en camp o centres de rescat. • Esterilitat i asèpsia en el material, equip biomètric i col·lectors per evitar contagis i mortalitat post-alliberament per manipulació al camp. Signologíaclínica durant la captura i manipulació, mètodes per al màxim benestar de l'animal durant la seva retenció i processament • Mètodes de subjecció d'aus: Svensson, BTO, etc.. Pràctiques amb aus de diferents mides • Mètodes d'extracció d'aus de xarxa i altres sistemes de captura. • Identificació, Determinació de l'edat i el sexe i codificació paleàrtica i neotropical de l'edat. • Ús del Optivisor per a la datació i anàlisi • Datació per ossificació cranial, muda, etc. • Identificació d'espècie i subespècie, determinació d'edat i sexe i origen de poblacions per la fórmula alar. • Sistemes internacionals, fitxes i estàndards mundials d'obtenció d'informació morfològica i biomètrica, condició física, reproductiva i muda. Mètodes de manipulació per disminuir el risc de malalties en aus. Sistemes de reducció d'estrès en aus recentment capturades, protocols i actuacions per evitar miopatia per captura. Manipulació correcta des Colibríes fins Ratites, Rapinyaires, Aus pelàgiques, etc. Presa de mostres per a bacteriologia, virologia i parasitàries. Paràsits d'interès en aus: Ecto i Endoparàsits. Pràctica de Presa de Mostres d'ADN i de Coproparasitologíapor mètodes de flotació. Proves parasitològiques bàsiques. Restauració i reconstrucció de plomes danyades en la captura o manipulació. Ràdio-Seguiment, Hacking, Caixes-Niu i Menjadores artificials. Manipulació d'ous i incubació artificial. Monitoreosinternacionales mitjançant el marcatge o anellament. Bioestadística a partir de l'Anellament. Localització de l'origen geogràfic de migradors a partir de les biometries. Estratègies migratòries i anàlisi de les Stopover.

Logros de este Centro

2016

Usuarios que se interesaron por este curso también se han interesado por...
Ver más cursos similares