Il·lustre Col·legi d'Advocats de Mataró

Il·lustre Col·legi d'Advocats de Mataró

Sobre el centro

Malgrat que Mataró és una localitat on relativament sempre, especialment el segle passat, hi ha hagut molts professionals del Dret, cal reconèixer que aquests van tardar força a organitzar-se fins a aconseguir fundar un col·legi que els aglutinés: potser, el natural individualisme, que moltes vegades ha caracteritzat els mataronins, va frenar l’esperit corporatiu necessari per a constituir el col·legi, fins que això va ser entès com una cosa imprescindible per tothom.

Així va néixer, el 6 de maig de 1867, l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró, segons consta a l’arxiu del Col·legi. L’advocat més antic dels que exercien, Josep Boter i Llauder, a instància d’altres lletrats, va convocar els que tenien residència estable a la ciutat de Mataró perquè compareguessin el dia 9 d’aquell mes, a l’objecte d’establir el Col·legi.

Conseqüentment, van reunir-se el referit dia 9 de maig, presidits pel Jutge de Primera Instància del partit Judicial, vint-i-tres lletrats mataronins que van acordar la fundació del Col·legi d’Advocats de Mataró, amb aquest senzill tràmit i el de participar-ho al Regent de l’Audiència.

També va elegir-se la Junta de l’associació professional: foren designats per unanimitat: degà, Josep Boter i Llauder; diputat tresorer, Antoni Viada i Ramon; i secretari-comptador, Joan Cabañes i Rabasa. Va acordar-se, també, atendre el torn de defensor d’ofici i sufragar les despeses mitjançant els ingressos provinents d’una quota anyal i dels drets d’entrada al col·legi.

¿Quieres hablar con un asesor sobre este curso?
¿Quieres hablar con un asesor sobre este curso?

Cursos destacados

Escola de Pràctica Jurídica
Il·lustre Col·legi d'Advocats de Mataró
  • Curso
  • Mataró
  • 800h

...tenen doncs, un caràcter pràctic i deontològic. La metodologia es basa en l'assimilació progressiva d'experiències i en el raonament jurídic... Aprende sobre: Español jurídico, Práctica jurídica, Homologados justicia... Ver más


Precio a consultar
Añadir al comparador