l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa

l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa

Sobre el centro

Si vols iniciar-te en el terreny de l’advocacia o ampliar els teus coneixements en aquest àmbit, aquest és el teu lloc. L’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa, a més de vetllar pels interessos i els drets dels seus col·legiats, així com per la defensa dels valors i principis de la professió, també ofereix la millor formació per a l’exercici de l’advocacia: un ensenyament teòric i pràctic de primer nivell. A més d’accedir a un complet programa formatiu i comptar amb un equip de professionals altament qualificats, podràs obtenir l’homologació per accedir al Torn d'Ofici aprovat pel Consell dels Il·lustres Col·legis d'Advocats de Catalunya.

L’Escola de Pràctica Jurídica (EPJ) de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Terrassa posa a la teva disposició classes que s’estructuren en un sol curs i t’acosta un pla acadèmic que combina una formació pràctica amb l’especialització que cal per al desenvolupament de la professió.

¿Quieres hablar con un asesor sobre este curso?
¿Quieres hablar con un asesor sobre este curso?

Cursos destacados

Escola de Pràctica Jurídica
l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa
  • Curso
  • Terrassa

...del Diploma d'Aptitud Professional (DAP)... Aprende sobre: Práctica jurídica, Régimen jurídico... Ver más


3.410 
+ IVA
Añadir al comparador

Historia

El Col·legi d'Advocats de Terrassa es va constituir l'any 1930 després de diversos intents que havien resultat infructuosos, ja que la legislació de l'època exigia uns requisits difícils d'assolir en una localitat amb el nombre de professionals i habitants que tenia llavors la nostra ciutat; concretament els primers orígens daten del juny d'aquest any, ja que Terrassa, tal i com preveia la Llei Orgànica del Poder Judicial, comptava amb més de 20 advocats en exercici (de fet, ja hi havia una quarantena a la ciutat).

El 30 de juny de 1931 s'aproven els Estatuts del Col·legi d'Advocats de Terrassa, que van ser ratificats el 30 d'agost per la Assemblea General Extraordinària.

El Col·legi, des de la seva fundació, va estar ubicat en el despatx del seu fundador, Sr. Àlvar Vinyals i Aguilera, qui des de feia molts anys havia volgut la creació d'un Col·legi.

Posteriorment, la Junta de Govern es reunia a la sala d'audiències del Jutjat i no va ser fins als anys cinquanta que es va comptar amb un petit local dins el propi Jutjat de 1a Instància, únic que aleshores existia a la ciutat.

Durant els anys 70, el Ministeri de Justícia va proposar la conveniència de crear el Palau de Justícia, que es va edificar al costat del Centre Cultural de la Caixa de Terrassa, ja que es va negociar entre l'Ajuntament de Terrassa i la pròpia Caixa la cessió del solar actual al Ministeri.

Ubicats els Jutjats a la Rambla, es va creure convenient per part de la Junta de Govern de l'època, adquirir la planta baixa de la finca edificada per la Caixa just al darrera l'edifici dels Jutjats, ja que quedava a una distancia mínima de les instal·lacions judicials, inaugurant-se la nova seu el 17 de febrer de 1984. Malgrat que dintre del propi edifici dels Jutjats es van gestionar i aconseguir unes instal·lacions pròpies per a la utilització del col·legiats, la junta de govern sempre va creure en la necessitat la absoluta independència física del Col·legi respecte de les instal·lacions dependents del Ministeri de Justícia.

Anys més tard, a conseqüència de l'augment de col·legiats i d'activitats, el Col·legi ha anat ampliant el seu espai amb l'adquisició d'altres locals colindants.