Diploma d'Especialització en Literatura contemporània

Diploma de Especialización

Online

3.030 € IVA inc.

Llama al centro

¿Necesitas un coach de formación?

Te ayudará a comparar y elegir el mejor curso para ti y a financiar tu matrícula en cómodos plazos.

900 49 49 40

Llamada gratuita. Lunes a Viernes de 9h a 20h.

Descripción

  • Tipología

    Diploma de Especialización

  • Metodología

    Online

  • Idiomas

    Castellano, Català

  • Créditos

    30

  • Clases virtuales

Titulación Propia

El postgrau de Literatura contemporània és una proposta formativa avançada que se centra en la literatura universal del segle XX.

Des d'un enfocament eminentment interdisciplinari i comparatiu intenta explicar el paper de la literatura com a representació del món contemporani, i al mateix temps explica com els valors i significats simbòlics que aquesta conté són decisius en la construcció d'aquest món.

L'enfocament del postgrau combina els coneixements específicament literaris, amb la història cultural, i les modernes aproximacions de les ciències socials als fenòmens culturals, i a les relacions de poder globals característics del segle XX.
Al mateix temps presta atenció a les relacions, sovint ambigües, entre modernitat i tradició, espai i cultura, i al pluralisme característic del nostre temps.

L'estudiant, per mitjà de l'anàlisi d'obres, autors, corrents, i gèneres, així com de les condicions sociohistòriques de la producció literària, adquireix una mirada crítica i profunda sobre la cultura contemporània i el paper de la literatura en aquesta.

Instalaciones y fechas

Ubicación

Inicio

Online

Inicio

OctubreMatrícula cerrada

A tener en cuenta

Comprendre i situar el paper de la literatura en la configuració del món contemporani.
Conèixer la literatura del segle XX des d'una perspectiva interdisciplinària i comparativa.
Comprendre la naturalesa de la literatura com a representació del món i a la vegada com un element central en la cultura contemporània que contribueix a la construcció d'aquest.
Entendre la naturalesa central de la literatura en les cultures modernes una vegada s'ha completat el procés d'alfabetització.
Analitzar la literatura com a element constructor d'identitats.

Graduats, llicenciats o diplomats en qualsevol branca de les ciències humanes o socials, així com persones amb interès i formació bàsica en el món de la literatura.
Professionals del món de les institucions culturals que vulguin aprofundir els seus coneixements en aquest àmbit.
Llicenciats o graduats en Filologia, Llengua i Literatura que vulguin adquirir una formació específica de caràcter més transversal abans d'iniciar estudis més avançats que els puguin portar a adquirir competències en recerca.
Persones que, per raons personals, sentin fascinació pel món de la literatura i que, disposant de coneixements bàsics, vulguin adquirir un coneixement més aprofundit de la literatura contemporània.
Professors de literatura d'ensenyament obligatori i secundari.
Programadors de centres culturals.
Responsables de biblioteques o programes d'extensió de la lectura.
Professionals sector editorial.

Per cursar Formació de Postgrau no cal tenir titulació oficial universitària. Si acredites una titulació universitària oficial reconeguda rebràs, segons el curs superat, un diploma de màster o un diploma de postgrau. Si no l'acredites, rebràs un diploma d'extensió universitària. Superant especialització o curs rebràs, independentment dels estudis previs, un certificat d'especialització o un certificat de superació de curs. En especialitzacions o cursos no cal acreditar estudi previ.

Diploma de Posgrado en Literatura contemporánea

Preguntas & Respuestas

Añade tu pregunta

Nuestros asesores y otros usuarios podrán responderte

Déjanos tus datos para recibir respuesta

Sólo publicaremos tu nombre y pregunta

Opiniones

Logros de este Centro

2021

Todos los cursos están actualizados

La valoración media es superior a 3,7

Más de 50 opiniones en los últimos 12 meses

Este centro lleva 3 años en Emagister.

Materias

  • Historia de la cultura
  • Cultura contemporània
  • Literatura i espai
  • Cultura i pode
  • Literatura i diversitat

Temario

1r semestre

Literatura i tradició (5 crèdits ECTS)
El curs s'articula entorn de la tradició literària europea a partir d'una sèrie d'obres del cànon occidental. El marc és el de les relacions literàries, i en particular les relacions de reescriptura i contraescriptura que es produeixen entre diversos textos i manifestacions artístiques de la tradició. [més informació]

Literatura i diversitat (5 crèdits ECTS)
La literatura, com a acte discursiu, està lligada des dels seus orígens a les nocions de diversitat i heterogeneïtat. No només perquè sempre construeix una relació complexa entre veus i personatges --la noció de dialogisme de què parlava el teòric rus Mikhaïl Bakhtín--, sinó perquè, com a discurs, el pensament que s'hi desenvolupa cal entendre'l com l'expressió d'un canvi, com la concreció d'una idea en moviment. [més informació]

Cultura i poder (5 crèdits ECTS)
L'assignatura es proposa realitzar un recorregut per les reflexions i debats existents sobre les diferents formes i estratègies amb les quals el poder intervé en el desenvolupament, l'expressió i l'evolució de la cultura: des de l'estudi de les formes institucionalitzades de legitimació del poder existents en el món contemporani o els conflictes que planteja la diversitat cultural i les respostes que s'han apuntat, a l'anàlisi de les polítiques de construcció del coneixement i la cultura, els mecanismes de representació de l'alteritat o les crítiques i aportacions realitzades pels teòrics subalterns. [més informació]


2n semestre

Literatura i espai (5 crèdits ECTS)
Què aporta, què convoca, què implica el lloc, la localització, l'espai concret, a una pràctica aparentment abstracta com és la literària? D'on són un text literari o un autor? Com caracteritzen o simbolitzen una regió, un país, una cultura? Com són (o no) determinats per la geografia que evoquen? Enllà de l'habitual mirada cronològica al desenvolupament de la literatura, aquesta assignatura pretén introduir, de forma tematitzada, la relació entre la pràctica literària i l'espai.

Història de la cultura contemporània (5 crèdits ECTS)
L'assignatura vol presentar una visió diacrònica de la cultura contemporània occidental. Per tal de comprendre la naturalesa de la contemporaneïtat i la seva evolució, ens centrarem en l'estudi dels grans moments de fractura. Així, es prestarà especial atenció al caràcter urbà i a la consolidació d'una societat de masses en l'experiència contemporània. [més informació]

Treball final de postgrau (5 crèdits ECTS)
En aquest treball l'estudiant ha d'elaborar un estudi original (en forma d'assaig, estat de la qüestió, anàlisi comparada, etc.) entorn d'una obra, un autor, un corrent literari, o altres problemes associats a la temàtica del postgrau. Per a fer-ho comptarà amb la direcció d'un especialista que el guiarà en la seva recerca.

Llama al centro

¿Necesitas un coach de formación?

Te ayudará a comparar y elegir el mejor curso para ti y a financiar tu matrícula en cómodos plazos.

900 49 49 40

Llamada gratuita. Lunes a Viernes de 9h a 20h.

Diploma d'Especialització en Literatura contemporània

3.030 € IVA inc.