OPOSICIÓN DE AUXILIAR ADMINISTRATIVO DEL INSTITUTO CATALÁN DE LA SALUD

Preparación de oposiciones

Semipresencial Barcelona

745 € IVA inc.

Más información

¿Necesitas un coach de formación?

Te ayudará a comparar y elegir el mejor curso para ti y a financiar tu matrícula en cómodos plazos.

900 49 49 40

Llamada gratuita. Lunes a Viernes de 9h a 20h.

Descripción

  • Tipología

    Oposiciones

  • Metodología

    Semipresencial

  • Lugar

    Barcelona

  • Duración

    6 Meses

  • Envío de materiales de aprendizaje

  • Servicio de consultas

  • Tutor personal

  • Exámenes presenciales

TUTORIZADO POR FUNCIONARIOS DEL GRUPO A

Ha habido un oferta de empleo público de 1.304 plazas para Auxiliar Administrativo del Instituto Catalán de la Salud,

Información importante

Administración: Generalitat de Catalunya

Instalaciones y fechas

Ubicación

Inicio

Barcelona
Ver mapa
Ramón Turró 81, 08005

Inicio

Consultar

A tener en cuenta

Prepárate para obtener una plaza en la Administración Pública y convertirte en Auxiliar Administrativo del Instituto Catalán de la Salud, obtén un puesto fijo. En Aula Fórum Formació te ayudamos a conseguir tu objetivo con amplias ventajas, como el hecho de tener una tutora especializada. Para que obtener un puesto de trabajo fijo sea más fácil que nunca.

Va dirigido a todas quellas personas que reúnan los requisitos necesarios para poder presentarse a la convocatoria.

Tener la nacionalidad española, o de alguno de los Estados de la Unión Europea, o de algún Estado que mediante tratados internacionales le sea de aplicación la libre circulación de trabajadores.
Tener los 16 años cumplidos y no exceder de la edad de la jubilación.
Estar en posesión o en condicones de obtener el título de G. E., Graduado en Educación Secundaria, F. P. de primer grado, o algún título que tenga la homologación del Ministerio de Educación.
Aptitud psicofísica.
No haber estado inhabilitado en los 6 años anteriores a la presente convocatoria.

La titulaciones necesarias para poder obtar a una plaza de auxiliar administrativo, son la siguientes: estar en posesión del título de Graduado Escolar, Graduado en Educación Secundaria, Formación Profesional de primer grado, o equivalente. Y si se trata de un título obtenido en el extranjero, debe disponer de la correspondiente homologación del Ministerio deEducación.

O estar en condiciones de obtener uno de estos títulos en la fecha de publicación de la convocatoria.

Debemos poner en valor el hecho importantísimo de tener unas tutoras altamente especializadas, ya que se trata de personas licenciadas en derecho y con plaza en los grupos más altos del funcionariado.

En cuanto pidas la información, se pondrá en contacto contigo un tutor, que o bien por teléfono o bien de manera presencial en nuestro centro resolverá todas tus dudas.

Preguntas & Respuestas

Añade tu pregunta

Nuestros asesores y otros usuarios podrán responderte

¿Quién quieres que te responda?

Déjanos tus datos para recibir respuesta

Sólo publicaremos tu nombre y pregunta

Opiniones

Materias

  • Auxiliar administrativo
  • Oposiciones
  • Català
  • TRABAJO FIJO
  • Alta remuneración
  • Administrativo
  • Instituto catalán de la salud
  • Generalitat de Catalunya
  • Funcionario público
  • Excelente horario
  • Jornada intensiva
  • Trabajo en oficina
  • Graduado escolar
  • Formación profesional
  • Homologación de títulos

Profesores

Aulaforum Formació

Aulaforum Formació

Tutoría

Temario

TEMARI TRANSVERSAL PER A TOTES LES CATEGORIES
  1. La Llei d’ordenació sanitària de Catalunya. El sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT): Disposicions comunes als centres, serveis i establiments sanitaris integrats en el SISCAT. El Pla de salut de Catalunya: principis generals. Drets i deures de la ciutadania en relació amb la salut i l’atenció sanitària: Dret d’informació sanitària del pacient. Dret a la intimitat i confidencialitat del pacient.
  2. L’empresa pública Institut Català de la Salut. Missió, visió i valors. Règim jurídic, objectius, funcions i principis de gestió. Organització de l’Institut Català de la Salut. Els Estatuts de l’Institut Català de la Salut. Competències de l’Institut Català de la Salut.
  3. L’Estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut: objecte, àmbit d’aplicació,drets i deures, adquisició i pèrdua de la condició de personal estatutari, actualització de coneixements, retribucions, incompatibilitats.
  4. L’Estatut bàsic de l’empleat públic: objecte i àmbit d’aplicació, codi de conducta dels empleats públics. El II Acord de la mesa sectorial de negociació de sanitat sobre les condicions de treball del personal estatutari de l’Institut Català de la Salut.
  5. Sistemes d’incentivació i promoció professionals: la carrera professional, la direcció per objectius i la retribució variable.
  6. Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre de protecció de dades de caràcter personal: àmbit d’aplicació, conceptes bàsics, principis de la protecció de dades.
  7. Llei de prevenció de riscos laborals: conceptes bàsics, drets i obligacions en matèria de seguretat i salut en el treball. El reglament dels serveis de prevenció. Organització de recursos per a les activitats preventives. Protocol per a la prevenció, la detecció, l'actuació i la resolució de situacions d'assetjament sexual, per raó de sexe, de l'orientació sexual i/o de la identitat sexual a l'Administració de la Generalitat de Catalunya.
  8. Llei17/2015, del 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes: Objecte i finalitats. Principis d’actuació dels poders públics. Llei 5/2008, del 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista: Objecte i finalitats.
  9. Principis generals de la Bioètica. El secret professional: concepte i regulació jurídica.
  10. Qualitat: Concepte i definició. Qualitat tècnica i qualitat percebuda: concepte. El cicle de millora contínua: planificar, implantar, avaluar i activar (cicle PDCA). Resolució de problemes: el diagrama causa- efecte.
  11. Ofimàtica. Intranet, internet, correu electrònic. Accés i continguts d’atenció al professionals mitjançant el lloc web per als professionals de l’Institut Català de la Salut.
TEMARI ESPECÍFIC PER A AUXILIAR ADMINISTRATIU/IVA
  1. Normativa administrativa
    1. Drets i deures de la ciutadania. Principis rectors. Organització administrativa de la Generalitat de Catalunya. Principis generals. La competència administrativa: concepte i alteracions. La competència administrativa: concepte i alteracions. El sector públic empresarial. Els consorcis i les fundacions.
    2. L'Administració Pública: conceptes i principis. El dret administratiu: àmbit d'aplicació, principis generals, jerarquia. El reglament:concepte i classes. Fonaments i límits de la potestat reglamentaria. Els òrgans administratius: competències. Abstenció i recusació. Els interessats: conceptes. Drets dels ciutadans en el procediment administratius.
    3. El acte administratiu: concepte i classes. Elements. La motivació i la forma. La notificació i publicació. El silenci administratiu i actes presumptes. Eficàcia. nul·litat i anul·labilitat.
    4. El procediment administratiu: Concepte i classes. Fases. Els terminis administratius. El tràmit d'audiència. Revisió dels actes en via administratiu: revisió d'ofici. Obligacions de resoldre. Els recursos administratius: concepte i classes.
  2. Gestió de personal estatutari
    1. Provisió, selecció i promoció interna. Mobilitat voluntària del personal. El sistema retributiu del personal estatutari de l'Institut Català de la Salut: Retribucions bàsiques i complementaries.
    2. Jornada de treball, permisos i llicencies. Situacions del personal estatutari. Règim disciplinari. Incompatibilitats. Representació, participació i negociació col·lectiva.
    3. El sistema de Seguretat Social. Règim general de la Seguretat Social. Afiliacions: altes i baixes, terminis.
  3. Gestió econòmica i financera
    1. La comptabilitat pública: Conceptes generals. La comptabilitat de les empreses públiques. Idees bàsiques i generals de comptabilitat financera i pressupostaria. Elements de la comptabilitat de l'Institut Català de la Salut.
    2. El pressupost de l'Institut català de la Salut en el marc del pressupost de la Generalitat de Catalunya. El control financer permanent. Documents comptables i pressupostaris. El control pressupostari.
    3. La contractació administrativa en el sector públic. Classes de contractes.
  4. Prevenció de risc laborals
    1. Riscos a l'àmbit sanitari. Factors de risc específics associats a la seguretat: incendis i explosió, productes químics, seguretat vial i equips de treball. Actuacions en cas d'emergència: incendis. Factors de risc ergonòmics: treball amb pantalles de visualització. Factors de risc psicosocials Organització del treball. Jornades perllongades i torns. Tècniques afrontament de l' estrès. Situacions de violència.
  5. Organització del treball
    1. Les administracions públiques i la societat de la informació. L'administració electrònica a Catalunya. La firma electrònica. El certificat digital. Registre telemàtic i tramitació de procediments administratius mitjançant Internet. Finestreta electrònica. Sistemes d'informació a l'Institut Català de la Salut en processos assistencials i de suport administratius.
    2. Organització, mètode de treball i els circuits administratius. Els serveis d'informació administrativa.
    3. Atenció a la ciutadania. Atenció integral: personal, telefònica, escrita. Atenció al públic culturalment divers. Iniciatives, reclamacions, queixes, suggeriments, agraïments i peticions. Habilitats socials i comunicatives. El ciutadà com a centre del sistema sanitari català. El dret a la informació i a la confidencialitat.
    4. Dret de prestació de serveis de forma individual i col·lectiva: lliure elecció d'equip d'atenció primària, de metge i pediatre. El dret a obtenir una segona opinió mèdica. El dret a l'atenció sanitària pública: la condició d'assegurat i beneficiari de l'assegurat. Accés als ciutadans estrangers empadronats a Catalunya. La targeta sanitària individual: regulació i dret a obtenir-la. La targeta sanitària europea. La facturació a tercers a les persones no cobertes pel sistema sanitari públic: supòsits i conceptes facturables.
    5. Tècniques de gestió i control d'arxiu i documentació clínica. Gestió conservació i destrucció de documents. Gestió de documents electrònics.
    6. Els sistemes informàtics: concepte, codificació de la informació. Hardware, estructura funcional d'un ordinador, components físics, perifèrics d'entrada i sortida. Sofware, suport lògic d'un ordinadors: conceptes, sistemes operatius actuals (Windows...). Manteniment bàsic dels ordenadors (preventiu i correctiu). Nocions bàsiques de seguretat informàtica (Firewall, antivíric, sistemes de detecció d'intrusos...) Conceptes bàsics de dispositius de mobilitat (portàtils, tablets, mòbils).
    7. Ofimàtica: 1) Processadors de text (Microsoft Word): conceptes, funcionalitats, plantilles, combinació de correspondència. 2) Base de dades (Microsoft Access): concepte, i funcionalitats, tables, formularis, consultes informes, relacions. Full de càlcul (Microsoft Excel): concepte, funcionalitats, taules dinàmiques, funcions gràfics. Presentacions (Microsoft PowerPoint); concepte i funcionalitats principals. Correu electrònics: conceptes bàsics, navegadors. Cerca d'informació. Eina 2.0: concepte basic dels blocs i les plataformes virtuals de telecomunicació (Moodle)
  6. Perfil competencial
    1. Adequació al canvi i flexibilitat. Orientació al servei. Treball en equip i cooperació. Capacitat resolutiva i presa de decisions. Comunicació i persuasió. Planificació, organització i priorització.

Información adicional

Es una buena oportunidad para obtener una plaza en la Administración Pública, dado que se ha hecho una Oferta de Empleo Público de 1.304 plazas, y estamos pendientes de la convocatoria.

Más información

¿Necesitas un coach de formación?

Te ayudará a comparar y elegir el mejor curso para ti y a financiar tu matrícula en cómodos plazos.

900 49 49 40

Llamada gratuita. Lunes a Viernes de 9h a 20h.

OPOSICIÓN DE AUXILIAR ADMINISTRATIVO DEL INSTITUTO CATALÁN DE LA SALUD

745 € IVA inc.