Músiques de Cinema

Curso

En Barcelona

75 € + IVA

Más información

¿Necesitas un coach de formación?

Te ayudará a comparar y elegir el mejor curso para ti y a financiar tu matrícula en cómodos plazos.

900 49 49 40

Llamada gratuita. Lunes a Viernes de 9h a 20h.

Descripción

  • Tipología

    Curso

  • Lugar

    Barcelona

Instalaciones y fechas

Ubicación

Inicio

Barcelona
Ver mapa
C/Encarnació, 25, 08012

Inicio

Consultar

Preguntas & Respuestas

Añade tu pregunta

Nuestros asesores y otros usuarios podrán responderte

¿Quién quieres que te responda?

Déjanos tus datos para recibir respuesta

Sólo publicaremos tu nombre y pregunta

Opiniones

Materias

  • Crítica de cine
  • Composición musical en el cine
  • Bandas sonoras

Temario

Un curs relaxat, per tornar a disfrutar d'aquelles músiques que ens fan somiar de la mà d'en JOAN PADROL, un dels més reconeguts crítics del món de la música de cinema...

Ell ens explicarà tots els secrets de cóm, quan, qui i perquè d'aquests temes inoblidables!!

Joan Padrol

Periodista i crític cinematogràfic, és col·laborador habitual en ràdio, televisió i en revistes especialitzades com “Fotogramas” i “Dirigido por” i conta a més amb un ampli nombre de publicacions en l'àrea.

Programa

Curs de quinze sessions, d'una hora i quart de durada, pretén donar a conèixer i recordar, d'una manera senzilla i clara, als grans noms de la banda sonora clàssica i actual del cinema mundial.

Presentació & Inici del Curs

1ª Presentació del Curs: Per confirmar.

El programa d'aquest curs de quinze sesions, d'un hora i quart de duració cadasquna, pretend donar a coneixer i recordar, d'una manera senzilla i clara, durant deu classes teóriques i cinc pràctiques, als grands noms de la banda sonora clàsica i actual del cinema mundial. El públic aprendrà la necessitat de la banda sonora en una pel-lícula, comprendrà d'on surt i perquè surgeix i escoltarà i podrà analitzar mitjançant discos i videos els temes musicals i les sequències més famoses creades per un compositor. Parlarem del cinema clàssic americà i actual, el cinema francés, l´ anglés, l´ italià, l'espanyol i el de les altres nacionalitats i veurem l´evolució de la música en alguns dels géneres més populars de la historia del cinema, com el terror, l'Oest o el de les escenes d´amor, estudiarem diferents tipus de música per una mateixa sequència, parlarem de les adaptacions clássiques.

El programa és, doncs, el següent::

1) Cinema clássic americà: Bernard Herrmann com independent; Max Steiner i Erich Wolfgang Korngold a la Warner; Miklos Rozsa i Bronislau Kaper a la Metro; Victor Young a la Paramount.

2) Cinema clássic americà: George Duning a la Columbia; Frank DeVol i Frank Skinner a la Universal; Alfred Newman i Hugo Friedhofer a la Fox; Dimitri Tiomkin, Franz Waxman, etc.

3) L'adveniment del jazz al cinema americà: Alex North i Elmer Bernstein.

4) Henry Mancini. La música pop al cinema. John Williams i Jerry Goldsmith. La música del cinema americà actual, Thomas Newman, Danny Elfman, James Newton Howard, James Horner, etc.

5) El cinema anglés. Els seus grans classics com William Walton, Vaughan Williams, Brian Easdale, Richard Addinsell. Malcolm Arnold i John Barry. Els compositors actuals.

6) El cinema francés. Maurice Jaubert com a pare de la música francesa. Clássics com Georges Auric i Joseph Kosma. Maurice Jarre i compositors de la Nouvelle Vague com Georges Delerue, Michel Legrand i Francis Lai. Els actuals Bruno Coulais i Gabriel Yared com representants del cinema actual.

7) La gran historia musical del cinema italià, des d’Alessandro Cicognini a Nicola Piovani, passant per Nascimbene, Lavagnino, Nino Rota, Ennio Morricone, Piero Piccioni i la gloriosa banda sonora dels anys 60 i 70.


8) La música d´altres nacionalitats: Grecia amb Manos Hadjidakis i Mikis Theodorakis, Alemania amb Klaus Doldinger, Peer Raben y Jürgen Knieper, Polonia amb Wojcieh Kilar, Zbiniew Preisner i Krzystof Komeda, Japò amb Fumio Hayasaka, Ryuichi Sakamoto i Joe Hisaishi, Argentina amb Astor Piazzolla, Osvaldo Montes i Emilio Kauderer, Brasil amb Caetano Veloso i Louis Bonfa, China amb Zhao Jiping i Tan Dun, Rússia amb Serguei Prokofiev, Vyachislav Ovchininkov i Edward Artemiev.

9) Els grands noms histórics de la banda sonora espanyola. Manuel Parada, Juan Quintero i Jesús García Leoz als anys 40, Isidro B. Maiztegui, Augusto Algueró i Xavier Montsalvatge als 50, Carmelo Bernaola, Antón García Abril i Alfonso Santisteban als 60.

10) L’excel.lent moment actual de la banda sonora espanyola: Catalunya amb Carles Cases, José Manuel Pagán, Francesc Gener, Javier Navarrete, Albert Guinovart i Lluis de Arquer; Comunidad de Madrid amb José Nieto, Eva Gancedo, Roque Baños, Lucio Godoy i Víctor Reyes; Andalucía amb Antonio Meliveo i Pablo Cervantes; València amb Lluis Ivars; Mallorca amb Joan Valent; Canarias amb Diego Navarro; Galicia amb Manuel Balboa i Sergio Moure; Euskadi amb Angel Illarramendi, Pascal Gaigne, Francisco Ibáñez Irribarría, Bingen Mendizábal i Alberto Iglesias.

11) La necessitat de la banda sonora. Opcions de diversas músicas per una mateixa escena. La música al cinema mut.

12) Análisi musical d´una pel-lícula, per qué hi ha música, d´on surt la música i per qué aquest tipus de música.


13) La música clássica al cinema. Presència de temes clássics. Adaptacions de clássics.


14) Evolució per géneres: el Oest, amb les cançons dels Pioners, Aaron Copland, Victor Young, Dimitri Tiomkin, Jerome Moross, Elmer Bernstein, Ennio Morricone i el western europeo. Evolució del cinema bélic mitjançant les músiques per descriure camps de batalles, amb Serguei Prokofiev, William Walton, Angelo Francesco Lavagnino i Patrick Doyle.


15) Evolució per géneres: el terror, amb les músiques de Franz Waxman, Hans J. Salter, Henry Mancini, els músics de la Hammer, els italians, els espanyols i el cinema de terror americà actual pels joves . L’amor y l’erotisme, des des temes d´amor fins les veus femenines erótiques.

Información adicional

Forma de pago: Al més.

Más información

¿Necesitas un coach de formación?

Te ayudará a comparar y elegir el mejor curso para ti y a financiar tu matrícula en cómodos plazos.

900 49 49 40

Llamada gratuita. Lunes a Viernes de 9h a 20h.

Músiques de Cinema

75 € + IVA