Agent Rural de la Generalitat de Catalunya

Preparación de oposiciones

En MANRESA

1.285 € IVA inc.

Más información

¿Necesitas un coach de formación?

Te ayudará a comparar y elegir el mejor curso para ti y a financiar tu matrícula en cómodos plazos.

900 49 49 40

Llamada gratuita. Lunes a Viernes de 9h a 20h.

Descripción

  • Tipología

    Oposiciones

  • Lugar

    Manresa

  • Duración

    11 Meses

Objetivo del curso: Curs per preparar les Oposicions al Cos d'Agents Rurals de la Generalitat. Formació presencial a Manresa en grups reduïts. Professors especialitzats. Seguiment personalitzat. S'imparteix tot el temari. Dirigido a: A qui vulgui aprovar les Oposicions a Agent Rural (Forestal) de la Generalitat de Catalunya. Realitzem la formació presencial en grups reduïts. Professors en

Información importante

Administración: Generalitat de Catalunya

Instalaciones y fechas

Ubicación

Inicio

MANRESA (Barcelona)
Ver mapa
C/L'ERA DE L'ESQUERRA, 6, 2-2, 08240

Inicio

Consultar

A tener en cuenta

Ser major de 18 anys. Tenir la ESO o Graduat Escolar. Carnet Conduir B. No tenir cap impediment físic o psíquic.

Preguntas & Respuestas

Añade tu pregunta

Nuestros asesores y otros usuarios podrán responderte

¿Quién quieres que te responda?

Déjanos tus datos para recibir respuesta

Sólo publicaremos tu nombre y pregunta

Opiniones

Temario

1. La Constitució espanyola de 1978: estructura, contingut i principis. Drets i deures fonamentals. El Tribunal Constitucional.

2. L'Estatut d'autonomia de Catalunya de 2006: estructura, contingut essencial i principis fonamentals. Contingut del títol preliminar. Tipologia de competències de la Generalitat de Catalunya: exclusives, concurrents i executives.

3. Institucions de la Generalitat de Catalunya. El Parlament. El president. El Govern. El síndic de Greuges. La Sindicatura de Comptes. El Consell Consultiu.

4. L'organització administrativa de la Generalitat de Catalunya. Els departaments de la Generalitat. Els organismes autònoms. Les empreses públiques.

5. Configuració de la Unió Europea. Fonts del dret comunitari. Els tractats. Els reglaments. Les directives. Els fonaments de la Comunitat Europea. Les llibertats bàsiques comunitàries.

6. L'Administració pública: concepte i principis. El dret administratiu. L'acte administratiu: concepte. El procediment administratiu: concepte i principis generals.

7. La revisió dels actes en via administrativa. Els recursos administratius: concepte i classes. El recurs contenciós administratiu.

8. La responsabilitat de les administracions públiques. Responsabilitat patrimonial. Les responsabilitats de les autoritats i del personal al servei de les administracions públiques.

9. El personal al servei de les administracions públiques. La funció pública de l'Administració de la Generalitat de Catalunya: regulació.

10. Drets i deures dels funcionaris públics. Situacions administratives. Incompatibilitats. Règim disciplinari. Els sistemes de retribució dels empleats públics. La Seguretat Social del personal al servei de les administracions públiques: règim general.

11. La protecció constitucional del medi ambient. Distribució constitucional i estatutària de competències. El Departament de Medi Ambient i Habitatge: competències i estructura. Les empreses públiques adscrites al Departament de Medi Ambient i Habitatge.

12. El Cos d'Agents Rurals: funcions, estructura i organització. Els seus drets, deures i règim disciplinari. Normativa reguladora.

13. El procediment administratiu sancionador: principis, incoació, tramitació i resolució. Delictes contra els recursos naturals i el medi ambient, relatius a la protecció de la flora i fauna, i d'incendis forestals.

14. Normativa forestal estatal i autonòmica. Forests públiques i forests privades. Els plans tècnics de gestió forestal.

15. Aprofitaments forestals. Normativa catalana respecte al sector tofoner, la recollida i comercialització de la pinya del pi pinyer, l'obtenció del suro i del pelagrí i els aprofitaments forestals per a ús domèstic. Regulació del verd nadalenc, del comerç d'arbres de Nadal i del desarrelament d'arbres i arbustos. L'activitat apícola a Catalunya: normativa catalana sobre aquest sector.

16. Preservació de la flora protegida. Espècies protegides: normativa catalana. Arbres d'interès local i comarcal i monumental.

17. Mesures de prevenció d'incendis forestals. Normativa catalana sobre aquesta matèria. El Pla d'emergències per a incendis forestals a Catalunya: estructura i organització. Els grups d'actuació.

18. Els voluntaris forestals del medi natural i la seva normativa. Les agrupacions de defensa forestal: constitució i regulació.

19. Els espais naturals protegits. Normativa estatal i autonòmica sobre els espais naturals. Espais naturals de protecció especial: figures existents. El PEIN: normativa de declaració. Activitats fotogràfiques, científiques i esportives.

20. Regulació sobre l'accés motoritzat al medi natural.

21. Normativa catalana reguladora de les activitats extractives i del procediment d'avaluació d'impacte ambiental.

22. La Llei de Residus de Catalunya.

23. Legislació en matèria d'aigües. (Consulteu 24 a 28 al Centre)

Información adicional

Observaciones: Horari: Dilluns: 20:00 a 22:00 / Dimarts: 19:00 a 22:00
Prácticas en empresa: Resolució de casos pràctics.
Alumnos por clase: 12
Persona de contacto: DAVID

Más información

¿Necesitas un coach de formación?

Te ayudará a comparar y elegir el mejor curso para ti y a financiar tu matrícula en cómodos plazos.

900 49 49 40

Llamada gratuita. Lunes a Viernes de 9h a 20h.

Agent Rural de la Generalitat de Catalunya

1.285 € IVA inc.