Màster en Formació Permanent Edició Digital

Master oficial

Online

Precio Emagister

5.810 € 5.835 € IVA inc.

Llama al centro

¿Necesitas un coach de formación?

Te ayudará a comparar y elegir el mejor curso para ti y a financiar tu matrícula en cómodos plazos.

900 49 49 40

Llamada gratuita. Lunes a Viernes de 9h a 20h.

Descripción

  • Tipología

    Master oficial

  • Metodología

    Online

  • Créditos

    60

  • Clases virtuales

Titulación Propia

El màster d'Edició Digital online de la UOC et proporciona una formació integral en el món del llibre digital i físic, i fomenta la teva capacitat d'adaptació i innovació tecnològica en el context del sector editorial.

Información importante

Precio a usuarios Emagister:

A tener en cuenta

Obtenir coneixements profunds sobre el món editorial tradicional del format en paper i el nou paradigma digital.
Adquirir una visió completa de totes les tecnologies actuals i dominar la gestió de projectes editorials multimèdia.
Dominar l'edició de llibres en EPUB.
Obtenir els coneixements necessaris per a l'autopublicació.
Aprendre a dissenyar i produir còmics amb qualitat tècnica.
Adquirir la capacitat de creació, distribució i comercialització de continguts editorials, especialment llibres i revistes digitals.
Adquirir coneixements sobre dispositius i models de negoci en el mercat editorial.
Obtenir la capacitat d'extreure el màxim rendiment de les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per a la promoció del llibre i la lectura.
Desenvolupar la capacitat creativa i innovadora i l'esperit emprenedor.
Desenvolupar la capacitat de treballar en equip i en xarxa.
Dotar l'estudiant de les habilitats d'aprenentatge que permetin continuar la seva formació de manera autònoma.
Desenvolupar la capacitat d'adaptar-se a entorns nous i TIC emergents actualitzant les competències professionals.

Editors
Creadors (escriptors, il·lustradors, traductors)
Agents literaris
Llibreters
Gestors de màrqueting editorial
Comercials de llibres i continguts digitals
Responsables de comunicació d'una editorial
Dissenyadors i creadors de continguts digitals

Per cursar Formació de Postgrau no cal tenir titulació oficial universitària. Si acredites una titulació universitària oficial reconeguda rebràs, segons el curs superat, un diploma de màster o un diploma de postgrau. Si no l'acredites, rebràs un diploma d'extensió universitària. Superant especialització o curs rebràs, independentment dels estudis previs, un certificat d'especialització o un certificat de superació de curs. En especialitzacions o cursos no cal acreditar estudi previ.

Master en Edición Digital

El programa del màster d'Edició Digital online de la UOC incorpora tant els coneixements d'edició tradicional com les especialitzacions i les eines tècniques necessàries per a l'edició del llibre digital.

Estudiant aquest màster d'edició aprendràs a dominar els models de producció i comercialització i les noves pràctiques de lectura digital, que exigeixen cada vegada més accessibilitat i interactivitat. Aquest aprenentatge et permetrà prendre decisions i implementar solucions imaginatives i eficients.

El màster a distància d'Edició Digital de la UOC té caràcter professionalitzador i t'ofereix una formació reflexiva, activa, creativa i molt pràctica.

Aquest programa d'estudis dona resposta a les demandes del món editorial i de les institucions, tant públiques com privades, vinculades al llibre. Un exemple d'això és la necessitat creixent de les empreses de transformar els seus llibres en llibres digitals, normalment mitjançant el format EPUB, entre altres, sense oblidar el mercat en paper.

En paral·lel, cursar el màster d'Edició Digital també et proporcionarà un marc de reflexió teòrica sobre qüestions d'índole ètica i cultural associades a la producció de continguts i a la difusió del coneixement a la societat de la informació.



Prepara't per ser partícip de la transformació digital del món editorial
El sector editorial, immers en un profund procés de digitalització, requereix professionals dinàmics i emprenedors. Un professional de l'edició ha de tenir:

Habilitats comunicatives.

Alta capacitat d'adaptació.

Competències tecnològiques.

El màster d'Edició Digital et prepara per afrontar els reptes de la transformació digital.

Cursar aquest màster també et capacita per concebre i implementar la creació, la distribució, la venda i la promoció de llibres impresos i digitals.

Preguntas & Respuestas

Añade tu pregunta

Nuestros asesores y otros usuarios podrán responderte

Déjanos tus datos para recibir respuesta

Sólo publicaremos tu nombre y pregunta

Opiniones

Logros de este Centro

2021

Todos los cursos están actualizados

La valoración media es superior a 3,7

Más de 50 opiniones en los últimos 12 meses

Este centro lleva 3 años en Emagister.

Materias

  • Edició i correcció del text
  • Disseny de llibres
  • Producció editorial
  • Edició en EPUB
  • Models de negoci
  • Edició de còmics

Temario

1r. semestre

Edició i correcció del text I (5 ECTS)
En aquesta assignatura s'estudien les fases de l'edició des de la recepció de l'original fins al tancament, les quals pretenen garantir que el text de l'autor sigui intel·ligible i quedi polit. Es treballaran els criteris d’edició, la correcció d’estil, la correcció ortotipogràfica, i es faran pràctiques de correcció de proves, galerades i compaginades.

Disseny de llibres i producció editorial (5 ECTS)
En aquesta assignatura tractarem els coneixements i tècniques més rellevants per a la planificació i materialització del llibre, amb especial interès en la tipogràfica, que ha suposat una manifestació de riquesa cultural de primer ordre. Aprendrem a dissenyar, maquetar i produir un llibre (coberta i interiors) amb InDesign.

Edició en EPUB I (5 ECTS)
En aquesta assignatura duràs a terme el teu propi projecte d'edició d'un llibre electrònic, en el format EPUB. Comprendràs les bases tècniques que sustenten l'edició digital i adquiriràs el coneixement bàsic dels llenguatges d'edició HTML i CSS. Aprendràs a treballar amb programari de qualitat i en formats lliures, i comprendràs com s'ha de fer la transició cap a la indexació total i la web semàntica. El curs té com a objectiu habilitar-te per construir i editar llibres digitals complets, en el format estàndard i amb totes les garanties de qualitat tècnica.

2n. semestre

Edició en EPUB II (5 ECTS)
En aquesta l'assignatura s'apliquen en un flux de treball real els coneixements tècnics adquirits en Edició en EPUB I, posant especial atenció en el flux de treball editorial i les baules de la cadena de realització de llibres electrònics. Et capacitaràs per crear un EPUB des de zero, atenent a totes les particularitats que els llenguatges tècnics demanen.

Dispositius i models de negoci (5 ECTS)
En aquesta assignatura estudiaràs les característiques i l'evolució de les principals plataformes, dispositius i models de negoci d'ebooks i audiollibres existents en l'actualitat. Parlarem sobre el mercat i el perfil del lector digital; analitzarem els models de venda unitària, subscripció, préstec digital, etc.; compararem les diferents plataformes, dispositius i aplicacions de lectura i àudio, i incidirem en la importància de gestionar bé les metadades per facilitar la traçabilitat dels continguts.

Distribució, màrqueting i comercialització (5 ECTS)
En aquesta assignatura aprendràs a dissenyar estratègies de distribució i comercialització de llibres digitals i audiollibres en mercats globalitzats. A partir de l'estudi de casos i de l'elaboració de projectes, adquiriràs coneixements avançats de màrqueting digital i practicaràs l'ús d'eines 2.0 gratuïtes i solucions de codi obert, i comprendràs la importància de les metadades i de l’optimització per a motors de cerca per a la venda de llibres, descobriràs el potencial d'una àmplia tipologia de modalitats de màrqueting 2.0 i aprendràs a interpretar analítiques per a millorar la teva estratègia en línia.

3r. semestre

Disseny i edició de còmics (5 ECTS)
En aquesta assignatura descobriràs les particularitats del disseny i l’edició del còmic, en diverses variants culturals, i aprendràs a editar les teves pròpies creacions. El plantejament docent, eminentment pràctic, t’equiparà en el reconeixement de gèneres i formats del còmic, i en la preparació dels materials gràfics i textuals per a la maquetació d’obres mitjançant eines i tècniques digitals.

Propietat intel·lectual i contractació (5 ECTS)
En aquesta assignatura adquiriràs els coneixements i recursos per entendre el marc legislatiu nacional i internacional que regeix la protecció del contingut generat a través d’una activitat professional, i aprendràs a identificar els instruments claus per gestionar-los degudament. També coneixeràs quina mena de gestions ha de fer un editor per crear un projecte editorial.

Tipologies d'editorials i aplicacions (5 ECTS)
Aquesta assignatura et permetrà conèixer les característiques de les principals tipologies editorials i saber quines dinàmiques de creació, producció i comercialització cal implementar en cada cas. Adquiriràs coneixements pràctics sobre com explotar el gran potencial creatiu i productiu que ens brinda la conversió al món digital i a resoldre els problemes que se'n deriven, i obtindràs una visió panoràmica de les aplicacions.

4t. semestre

Promoció (5 ECTS)
Aquesta assignatura proporciona informació, eines i estratègies digitals en l'àmbit de la promoció del llibre. Aprendràs a planificar una estratègia de comunicació i a fer un dossier de premsa; exploraràs diferents experiències de promoció fora de línia i en línia; coneixeràs estratègies per planificar una campanya de promoció viral a través de les xarxes socials, dissenyar-ne els continguts i fer-ne seguiment de mètriques, i veuràs la importància de la imatge i de la identitat de marca.

Treball final de màster (10 ECTS)
Assessorat per un tutor expert, en aquesta assignatura dissenyaràs i crearàs el teu projecte editorial.

Llama al centro

¿Necesitas un coach de formación?

Te ayudará a comparar y elegir el mejor curso para ti y a financiar tu matrícula en cómodos plazos.

900 49 49 40

Llamada gratuita. Lunes a Viernes de 9h a 20h.

Màster en Formació Permanent Edició Digital

Precio Emagister

5.810 € 5.835 € IVA inc.