Formació superior en Prehistòria

Universitat Rovira i Virgili. Masters Erasmus Mundus

IMQP - Màster Erasmus Mundus en Quaternari i Prehistòria

Universitat Rovira i Virgili. Masters Erasmus Mundus
En Tarragona

2.000 
¿Quieres hablar con un asesor sobre este curso?
¿Quieres hablar con un asesor sobre este curso?

Información importante

Tipología Master oficial
Lugar Tarragona
Duración 2 Años
Inicio Octubre
Créditos 120
  • Master oficial
  • Tarragona
  • Duración:
    2 Años
  • Inicio:
    Octubre
  • Créditos: 120
Descripción

El Màster Erasmus Mundus IMQP és un màster oficial que compta amb la participació de 4 universitats europees d'entre les quals s'hi troba la Universitat Rovira i Virgili a Tarragona. Té com a objectiu aportar mètodes de recerca arqueològica i de preservació i restauració del patrimoni a joves investigadors en prehistòria, paleoantropologia, geologia i paleontologia.

El Màster Oficial Europeu en Quaternari i Prehistòria s'adreça a titulats en història, arqueologia, geologia, ciències naturals, preservació del patrimoni cultural o especialitats afins, amb coneixements d'anglès o francès i prèvia experiència en recerca arqueològica. Els principals mòduls de contingut del màster són: prehistòria, paleo-antropologia, mètodes de recerca en prehistòria i arqueologia; geologia i paleontologia del període quaternari; i preservació i restauració del patrimoni, a més de l'estada de pràctiques professionals i la tesi final de màster.

Els alumnes poden fer pràctiques a nombrones institucions privades que s'ocupen de l'estudi del material arqueològic i a les tècniques d'excavació i documentació.

Información importante

Orientación académica y profesional

Instalaciones (1) y fechas
Dónde se imparte y en qué fechas
Inicio Ubicación
Octubre
Tarragona
Tarragona, España
Ver mapa
Inicio Octubre
Ubicación
Tarragona
Tarragona, España
Ver mapa

A tener en cuenta

· Requisitos

Poden ser admesos estudiants amb un mínim de 3 anys d’universitat. Aquests cursos han d’estar legalment reconeguts com a graus universitaris o qualificacions similars en Arqueologia, Literatura, Prehistòria, Paleontologia, Geologia Quaternària, ciència natural i mediambiental, biologia i geologia, tecnologia i preservació del patrimoni cultural i educació i ciències del turisme. El nivell d’anglès ha de ser avançat.

· Titulación

Màster oficial

Preguntas & Respuestas

Plantea tus dudas y otros usuarios podrán responderte

Opiniones

5.0
Valoración del curso
100%
Lo recomiendan
5.0
excelente
Valoración del Centro

Opiniones sobre este curso

K
Kasman Setiagama
5.0 01/09/2007
Lo mejor: Molt aviat, abans d'acabar el màster després de l'exàmen de tesi davant d'un jurat internacional el 16 de juny del 2007 al Muséum d'Histoire Naturelle Nationale (Francia), vaig tenir l'oportuniat d'inscriure'm a l'oficina de la Delegació Permanent de la República d'Indonesia per a l'UNESCO. Des de llavors, he estat assistent de l'ambaixador de la delegació d'Indonèsia per a la UNESCO, i també he estat un estudiant en el doctorat a MNHN. Hi ha contrastos, per suposat, però em va semblar que era la porta d'entrada per a mi a: les qüestions de fons i els asumptes administratius.
¿Recomendarías este curso?:
¿Te ha ayudado esta opinión? (0)
* Opiniones recogidas por Emagister & iAgora

¿Qué aprendes en este curso?

Prehistoria
Paleontología
Patrimonio cultural
Arqueología
Antropología cultural
Paleoantropología
Investigació en prehistòria y arqueologia
Geologia i paleontologia del quaternari
Preservació i re-avaluació de patrimoni

Profesores

Alfred Pawlik
Alfred Pawlik
Professor

Marta Arzarello
Marta Arzarello
Professor

Università degli Studi di Ferrara, Dipartimento di Studi Umanistici, Faculty Member

Robert Sala
Robert Sala
Professor

Temario

Prehistòria: dotar d’un coneixement apropiat per a la reconstrucció biològica i evolutiva de l’home, tenint en compte el seu ambient i cultura. L’objectiu és definir i interpretar comportaments i estratègies de subsistència durant aquest complex procés evolutiu.

Paleo-antropologia: es farà un apropament necessari als aspectes antropològics de l’evolució de l’home. S’establirà algun tipus de continuïtat entre l’inici de la nostra espècies i el nostre comportament actual.

Procediments en la investigació prehistòrica i arqueològica: Donar les habilitats necessàries a nivell pràctic i teòric per a la interpretació i gestió d’evidències arqueològiques. El camp de l’arqueologia prehistòrica és extremadament ampli i necessita un apropament interdisciplinari i equilibrat per poder recollir tota la informació necessària per a la documentació i conseqüent interpretació de les evidències arqueològiques.

Geologia i Paleontologia del Quaternari: Donar el coneixement necessari per interpretar el context geològic/ambiental dins dels assentaments prehistòrics. L’apropament multidisciplinari inclou aspectes geològics, paleontològics i biològics que ens permeten dibuixar una complexa escena en l’estudi de la prehistòria i del quaternari.

Preservació i re-avaluació del patrimoni: Donar tot el coneixement pràctic i teòric necessari per a la preservació del nostre patrimoni arqueològic. El procés de re-avaluació és una important obertura per a oportunitats laborals. L’objectiu és capacitar els doctors per reconèixer, estudiar i interpretar el patrimoni cultural amb la intenció de preservar-lo, re-avaluar-lo i divulgar-lo.

Pràctiques: Els alumnes del programa en col·laboració amb professors i entitats privades participaran en activitats operacionals i de planificació.

Tesi: Investigació individual prèviament acordada amb el comitè de professors. Aquesta tasca comptarà amb el seguiment d’un tutor. A l’examen s’hauran de mostrar les habilitats de síntesi, comprensió de les matèries i planificació dels aspectes treballats.

Información adicional

Sol·licituds per a Beques de Categoria A: 15 de Gener
Sol·licituds per a Beques de Categoria B: 15 de Gener
Reunió de selecció: Gener
Notificació de la llista de pre-selecció: 15 de Febrer
Decisió final del EACEA: 30 d'Abril
Sol·licituds sense beca: 30 d'Abril
Començament del curs: Octubre

Compara para elegir mejor:
Ver más cursos similares