• Ciència forestal nacional i europea

MScEF - Màster Erasmus Mundus en Ciència Forestal Europea.

Universitat de Lleida. Masters Erasmus Mundus
 • Universitat de Lleida. Masters Erasmus Mundus
Beca

8.000 
IVA inc.

Sóc originari d’Orleans, un suburbi d’Ottawa, la capital del meu país, Canadà. Tinc dues grans metes professionals a la meva vida: (1) ser professor universitari, catedràtic o investigador i (2) ser superintendent d’un del meravellosos parcs ...

LA OPINIÓN DE Alain Georges
¿O prefieres llamar ahora al centro?

Información importante

 • Master oficial
 • Lleida
 • Duración:
  2 Años
 • Cuándo:
  Octubre
Descripción

MScEF és un máster oficial de dos anys de durada convocat per un consorci de 7 universitats europees on hi participa la Universitat de Lleida. Ofereix una formació d'alt nivell en gestió forestal que suma respostes a reptes sorgits tant en l'àmbit nacional com internacional europeu. S'adreça a titulats universitaris en especialitats mediambientals amb excel·lents qualificacions i experiència en recerca o professional.

El màster en Ciència Forestal Europea s'imparteix en llengua anglesa i reparteix els continguts en 8 mòduls. Els darrers sis s'estudien al llarg del primer any: tendències en ciència forestal europea; gestió forestal sostenible; mòdul de cursos optatius; període de pràctiques en institucions forestals; mòdul de cursos avançats i gestió forestal multifuncional en regions de montanya. Els dos darrers mòduls s'estudien al llarg del segon any: cursos avançats i tesi de fi de màster.

Els estudiants que acaben el màster troben oportunitats de treball en organitzacions de tot el món dedicades a la gestió forestal: cossos governamentals, institucions de recerca, empreses d'explotació de recursos forestals (indústries papereres, de cel·lulosa i serradores) i ONGs del medi ambient.

Información importante

Beca: Beca Erasmus Mundus

Requisitos: Estan convidats a participar-hi estudiants entusiastes i amb capacitat. Han de comptar amb un Doctorat en el camp de la Silvicultura o similar per poder ser candidats. A més, la comprensió de l’anglès ha de ser sòlida.

Titulación oficial: Master oficial - Ministerio de Educación

Orientación profesional

Créditos: 120

Instalaciones y fechas

Dónde se imparte y en qué fechas

Inicio Ubicación
Octubre
Lleida
Lleida, España
Ver mapa

Opiniones


19/07/2013
Lo mejor Sóc originari d’Orleans, un suburbi d’Ottawa, la capital del meu país, Canadà. Tinc dues grans metes professionals a la meva vida: (1) ser professor universitari, catedràtic o investigador i (2) ser superintendent d’un del meravellosos parcs nacionals de Canadà. La meva carrera com a estudiant va començar a l’escola Sir Sandford Fleming College, a Lindsay, Ontàrio. Després de tres anys a Lindsay em vaig graduar com a Tècnic de Gestió d’Ecosistemes i Tècnic de Gestió de Parcs, Boscos i Llocs d’Esplai. Després, vaig passar un quart any a Ontàrio, a la localitat de Fleming, concretament al campus Haliburton, on vaig obtenir un Certificat d’Estudis Avançats en Gestió de Turisme d’Aventura. Tot i així, sabia que això no seria suficient per a la meva vida d’estudiant, així que vaig sol•licitar l’admissió a la Facultat de Ciències Forestals i Medi Ambient Forestal a la Universitat de Lakehead, a Thunder Bay, Ontàrio. Durant els meus estudis a Lakehead vaig fer alguns cursos de llengua finlandesa i vaig decidir anar d’intercanvi al país d’origen per posar en pràctica els coneixements adquirits. Vaig arribar al Màster Erasmus Mundus en Ciència Forestal aprofitant les relacions que havia establert durant una visita d’intercanvi com a estudiant de llicenciatura el 2006. Des de la meva primera visita a Joensuu, havia estat buscant una oportunitat per tornar-hi i desenvolupar estudis de postgrau; d’alguna manera, aquell era el moment perfecte per a mi. M’interessava especialment la varietat de cursos que s’oferien a totes les universitats associades i que el programa atorgués una doble titulació. Quan torni a Canadà i comenci a buscar una ocupació per a doctorats, tenir una doble titulació em donarà avantatge sobre altres candidats. He treballat de moltes coses, des de repartidor de diaris, passant per oficial d’enllaç fins i tot, de bomber. Aquesta última feina va ser la que em va fer seguir una carrera universitària. La naturalesa posseeix una força formidable, i els incendis forestals són un exemple de com exerceix el seu poder sobre nosaltres. M’interessen molt els aspectes de les catàstrofes naturals, i no només l’extinció dels incendis, sinó els efectes de dècades d’extincions en els nostres boscos. Durant el curs MScEF he pogut conèixer molta gent que em podrien ajudar a desenvolupar millor la meva carrera en ecologia i gestió del foc. Malgrat que aquesta primavera me’n vaig d’Europa, sé que tornaré i n’estic segur que les relacions que he establert gràcies al programa MScEF m’han obert les portes del món i m’ajudaran a avançar en la meva carrera i a gaudir de la meva vida privada.

Curso realizado: Septiembre 2008 | ¿Recomendarías este curso? Sí.
¿Te ha ayudado esta opinión? (0)

¿Qué aprendes en este curso?

Tendències en la Ciència Forestal europea
Període aplicat en institucions forestals
Classe de camp en Ciència Forestal europea
Ciència Forestal multifuncional en regions muntanyoses
Administració sostenible de bosques en Europa

Profesores

Cristina Vega García
Cristina Vega García
Professor. Dr. Ing. at University of Lleida

Associate Professor, Dept. Agr.& Forest Engineering en University of Lleida

Hubert Hasenauer
Hubert Hasenauer
Professor

Timo Tokola
Timo Tokola
MSc EF Programme Coordinator

Professor at University of Eastern Finland. Head of the School of Forest Sciences.

Temario

1º Any – Semestre de Tardor

Els estudis començaran a principis d’Agost amb una benvinguda i orientació a Hèlsinki, Finlàndia, i Estocolm, Suècia. Per al primer mòdul d’estudis, et portarem al col·lectiu Skinnskatteberg, Suècia, on s’organitzen el mòdul en qüestió. Tots els desplaçaments des de i fins a Hèlsinki i Skinnskatteberg, així com els allotjaments, estaran organitzats. Les despeses seran cobertes pel Fons de Contribució del Curs, així que només s’ha de gaudir i concentrar-se en els estudis.

Els Mòduls 2 i 3 s’impartiran a Joensuu, Finlandia, on els estudiants passaran el semestre de tardor i fins al 31 de gener. Un cop més serà la secretaria de MSc European Forestry qui s’encarregarà dels viatges i dels allotjaments.

1r Any– Semestre de Primavera

Després de Joensuu, els estudiants viatjaran al país que hagin triat per començar el Mòdul 4, el Període d’Aplicació en Institucions Forestals. Aquest període correspon a una pràctica professional de 3 mesos de durada. Les Universitats del Consorci assistiran els alumnes per tal que puguin trobar allotjament, o els oferiran assessorament en qüestions acadèmiques i relacionades amb la pràctica professional.

Les dues últimes assignatures el primer any corresponen al Mòdul 5: Assignatura de camp en Ciència Forestal Europea, i el Mòdul 6: Ciència Forestal multifuncional en regions muntanyoses. El curs de camp comença el mes de Maig i porta als estudiants a viatjar per Europa des de Barcelona, España, y passant per França, Alemanya, Holanda, seguit immediatament del Mòdul 6, que s’imparteix a Àustria. Es proveirà a tots els alumnes de tots els viatges i els allotjaments, així com també dels àpats, mentre durin ambdós mòduls. Les despeses seran cobertes pel Fons de Contribució al Curs.

2n Any d’Estudi

En finalitzar el Mòdul 6, a mitjans de Juny, els estudiants tindran vacances d’estiu El segon any d’estudis es du a terme en les Universitats del Consorci, que s’hauran escollit durant la primavera passada. És possible quedar-se l’any complet a la universitat o dividir l’any en dues parts, estudiant durant el semestre de tardor en una universitat, i el semestre de primavera en una altra..

Assignatures

1r Any

 • Mòdul 1: Tendències en la Ciència Forestal europea
 • Mòdul 2: Administració sostenible de bosques a Europa
 • Mòdul 3: Assignatures electives
 • Mòdul 4: Període aplicat a institucions forestals
 • Mòdul 5: Classe de camp en Ciència Forestal europea
 • Mòdul 6: Ciència Forestal multifuncional en regions muntanyoses

2n Any

 • Mòdul 7: Obligatori i electiu
 • Mòdul 8: Tesis de Màster i Tesis de Seminari – Online

Información adicional

Sol·licituds per a Beques de Categoria A: 15 de Gener
Sol·licituds per a Beques de Categoria B: 15 de Gener
Reunió de selecció: Gener
Notificació de la llista de pre-selecció: 15 de Febrer
Decisió final del EACEA: 30 d'Abril
Sol·licituds sense beca: 30 d'Abril
Començament del curs: Octubre