Diploma d'Especialització en Arquitectura de Dades i Big Data

Diploma de Especialización

Online

3.030 € IVA inc.

Llama al centro

¿Necesitas un coach de formación?

Te ayudará a comparar y elegir el mejor curso para ti y a financiar tu matrícula en cómodos plazos.

900 49 49 40

Llamada gratuita. Lunes a Viernes de 9h a 20h.

Descripción

  • Tipología

    Diploma de Especialización

  • Metodología

    Online

  • Inicio

    Octubre
    otras fechas

  • Créditos

    30

  • Clases virtuales

Titulación Propia

En els darrers 20 anys, la generació de dades ha crescut exponencialment. També la seva naturalesa i complexitat, cosa que ha propiciat l'aparició d'una sèrie de tecnologies per respondre a les necessitats de captura, processament i emmagatzematge de qualsevol mena de dades. Per això, conèixer les components actuals de la plataforma de la dada (data warehouse, data lakes, NoSQL, batch processing, stream processing) resulta molt important per a tota classe d'organitzacions.

Instalaciones y fechas

Ubicación

Inicio

Online

Inicio

OctubreMatrícula abierta
MarzoMatrícula abierta

A tener en cuenta

Els objectius del programa es dirigeixen a l'adquisició de competències professionals de caràcter pràctic, principalment mitjançant l'ús de conjunts de dades específics, mètodes i eines de treball per la captura, processament i emmagatzemament de dades relacionals i no relacionals.

Objectius específics

Conèixer i estar en condicions de desenvolupar i implementar un projecte de bases de dades analítiques.

Conèixer, saber construir i utilitzar sistemes de bases de dades no relacionals (NoSQL).

Conèixer, desenvolupar i implementar un projecte de data lake.

Entendre i saber desenvolupar un projecte de tecnologies de processament per fluxos (stream processing).
Conèixer, construir i implantar un projecte de tecnologies de processament per lots (batch processing).

El postgrau d'Arquitectura de Dades i Big Data es recomana per a tècnics i enginyers informàtics o de telecomunicació, matemàtics o candidats amb una experiència professional equivalent. En aquest itinerari, a més de coneixements de programació, és necessari tenir coneixements de disseny i ús de bases de dades relacionals.

És necessari disposar de coneixements de programació i estadística (especialment SQL). En cas de no tenir-ne coneixements, es poden adquirir mitjançant l'especialització de Competències d'Anàlisi (Data Literacy) o cursant de manera independent algun dels cursos. Addicionalment, és aconsellable el coneixement de l'anglès escrit.

En cas de dubte, s'aconsella demanar assessorament per a dissenyar l'itinerari més adequat, a partir de les competències d'entrada i les aspiracions professionals de cada candidat.

Per cursar el curs cal tenir una titulació universitària prèvia. En cas de no tenir una titulació universitària prèvia es pot accedir al programa a través del reconeixement de l'experiència professional següent:

2 anys d'experiència laboral i/o professional en els àmbits: Consultoria, Informàtica o Investigació.

Diploma de Posgrado en Arquitectura de Datos y Big Data

El postgrau online d'Arquitectura de Dades i Big Data proporciona una formació centrada en l'arquitectura de sistemes analítics, adreçada als professionals de perfil tècnic i als enginyers informàtics o de telecomunicació, els matemàtics i els candidats amb una experiència professional equivalent.

Aquest programa proveeix de competències fonamentals els professionals de perfil tècnic per a:

Dissenyar, construir, mantenir i explotar els sistemes d'informació relacionals i no relacionals.

Implantar sistemes de dades massives o big data (per al processament —-batch i stream— o emmagatzemament —data lakes—).

Al llarg del d’aprenentatge es veuran amb detall els processos de captura, processament i gestió de dades per a les bases de dades analítiques (data warehouse), bases de dades NoSQL i sistemes de big data.

Preguntas & Respuestas

Añade tu pregunta

Nuestros asesores y otros usuarios podrán responderte

¿Quién quieres que te responda?

Déjanos tus datos para recibir respuesta

Sólo publicaremos tu nombre y pregunta

Opiniones

Logros de este Centro

2021

Todos los cursos están actualizados

La valoración media es superior a 3,7

Más de 50 opiniones en los últimos 12 meses

Este centro lleva 3 años en Emagister.

Materias

  • Big Data
  • Bases de dades
  • Arquitectura de Dades
  • BATCH PROCESSING
  • Data Lakes

Temario

El postgrau d’Arquitectura de Dades i Big Data s'adreça a un perfil funcional i tècnic interessat a adquirir o completar la seva formació en arquitectura de sistemes analítics que inclouen bases de dades analítiques (data warehouse), bases de dades no relacionals (NoSQL) i sistemes de dades massives (batch processing, data lakes).

Especialitats i assignatures

E3. Arquitectura de Dades

Aquesta especialitat es dirigeix a proporcionar al professional de perfil tecnològic capacitats pràctiques per gestionar i emmagatzemar dades relacionals (mitjançant bases de dades data warehouse) i no relacionals (mitjançant bases de dades NoSQL).

Es compon de les assignatures següents:

  • Bases de dades analítiques (6 crèdits): en aquesta assignatura s'aprèn a crear un magatzem de dades adequat que ofereix suport en la presa de decisions de l'organització. Es presenta conceptualment l'arquitectura d'emmagatzematge (data warehousing) i es donen pautes per a la construcció d'aquest tipus de sistemes. La posada en pràctica es duu a terme mitjançant la resolució d'un cas pràctic extens per al qual s'utilitzen diferents eines especialitzades (Pentaho, Microsoft, Oracle i/o PostgreSQL).

  • Bases de dades NoSQL (6 crèdits): les bases de dades NoSQL constitueixen una alternativa a les bases de dades relacionals i són especialment idònies per a certs dominis d'aplicació: dominis que treballen amb grans volums de dades, dominis on es requereixi una alta distribució i/o disponibilitat, dominis que treballen amb dades poc estructurades i dominis en què s'estableixen múltiples i complexes interrelacions entre les dades. En aquesta assignatura es presenten els principis i conceptes d'aquest tipus de bases de dades, els models de dades subjacents i els problemes que presenta la distribució en l'emmagatzematge i gestió de les dades. Es treballen diferents tipus de bases de dades NoSQL (clau-valor, documents, orientades a columnes i grafs) amb eines com Riak, MongoDB o Neo4j.

E5. Big Data

Aquesta especialitat es dirigeix a proporcionar al professional de perfil tecnològic capacitats pràctiques per a dissenyar i implementar sistemes de dades massives o big data (batch processing, data lakes) que siguin compatibles amb les diferents necessitats analítiques d'una organització (diferides, en temps real, multipropòsit, orientades a l'aprenentatge automàtic —machine learning—).

Es compon de les assignatures següents:

  • Data lakes (6 crèdits): en aquesta assignatura s'aprèn a crear un llac de dades (data lake) que complementa la factoria d'informació organitzativa. Es presenta conceptualment l'arquitectura d'un llac de dades i es donen pautes per a construir aquesta mena de sistemes. La posada en pràctica es duu a terme mitjançant la resolució d'un cas pràctic extens per al qual s'utilitzen diferents eines especialitzades.

  • Tecnologies de batch processing (6 crèdits): en els projectes de dades massives (big data), un dels casos d'ús principals és l'emmagatzematge, el processament i l'anàlisi de grans volums de dades en llargs períodes de temps. En aquesta assignatura es presenten les tecnologies de processament per lots (batch processing) que responen a aquesta necessitat. Es dona a conèixer aquestes tecnologies de manera conceptual i pràctica mitjançant la resolució d'un cas pràctic extens per al qual s'utilitzen diferents eines especialitzades.

  • Tecnologies de stream processing (6 crèdits): en els projectes de dades massives (big data), un dels casos d'ús principals és treballar amb dades en temps real. En aquesta assignatura es presenten les tecnologies de processament per fluxos (stream processing) que responen a aquesta necessitat. Mitjançant la resolució d'un cas pràctic es donen a conèixer aquestes tecnologies de manera teòrica i pràctica.

Durant el curs, l'estudiant treballa amb eines especialitzades com Cloudera, així com amb els frameworks de processament Apache Flink, Apache Spark i/o Storm. La universitat compta amb un ecosistema de dades propi per a realitzar les activitats pràctiques

Llama al centro

¿Necesitas un coach de formación?

Te ayudará a comparar y elegir el mejor curso para ti y a financiar tu matrícula en cómodos plazos.

900 49 49 40

Llamada gratuita. Lunes a Viernes de 9h a 20h.

Diploma d'Especialització en Arquitectura de Dades i Big Data

3.030 € IVA inc.