Consultoria de Projectes de Cooperació Internacional

Curso

En Barcelona

¡25% de ahorro!
375 € + IVA

Más información

¿Necesitas un coach de formación?

Te ayudará a comparar y elegir el mejor curso para ti y a financiar tu matrícula en cómodos plazos.

900 49 49 40

Llamada gratuita. Lunes a Viernes de 9h a 20h.

Descripción

  • Tipología

    Curso

  • Lugar

    Barcelona

  • Horas lectivas

    43h

Objetivo del curso: L’objectiu general del curs és desenvolupar eines que permetin i facilitin la interacció amb el sistema de cooperació internacional ja sigui com a consultor, o com a professional que hi treballa o vol treballar en alguns dels organismes que en formen part. En aquest sentit, els objectius específics són els següents: Analitzar el context, els actors i les relacions establertes en el sistema de cooperació internacional. ... Dirigido a: El curs està adreçat a professionals que treballen o que estan interessats en treballar en el sistema de cooperació internacional. Els perfils professionals que hi poden estar interessats són diversos: Consultors/es independents o professionals que volen treballar per compte propi assessorant diferents tipus d’organitzacions i participant en diferents fases dels projectes. Consultors/es que treballen en organitzacions (empreses i ONG) que participen en projectes subvencionats o en licitacions i concursos oberts d’organismes internacionals.

Instalaciones y fechas

Ubicación

Inicio

Barcelona
Ver mapa
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a, 08037

Inicio

Consultar

A tener en cuenta

Per a formalitzar la matrícula del curs, cal adjuntar la següent documentació:

- Fotocòpia del DNI/NIE (només per aquelles persones que no estan col·legiades).

- Fotocòpia del comprovant de pagament del curs (només per aquelles persones que facin el pagament a través de transferència bancària).

- Els estudiants de Ciències Polítiques i/o de Sociologia de segon cicle gaudeixen d'un preu especial. En cas de ser-ho, caldrà presentar una còpia de la matrícula de la universitat de l'any en curs.

Preguntas & Respuestas

Añade tu pregunta

Nuestros asesores y otros usuarios podrán responderte

¿Quién quieres que te responda?

Déjanos tus datos para recibir respuesta

Sólo publicaremos tu nombre y pregunta

Opiniones

Materias

  • Derecho internacional público

Temario

PRESENTACIÓ

La preparació i presentació de subvencions i d'expressions d'interès i d'oferta en el marc dels sistemes de licitacions internacionals, per part de professionals que treballen a empreses, entitats sense afany de lucre, centres de recerca i universitats, o com a consultors independents, requereix del coneixement previ dels mètodes de treball dels diferents organismes internacionals.

Aquest curs pretén donar a conèixer el funcionament d'organismes com la Unió Europea (UE), el Banc Mundial (BM), Nacions Unides (NNUU), el Banc Inter-Americà de Desenvolupament (BID), el Banc Europeu de Reconstrucció del Desenvolupament (BERD), així com les diferents línies de finançament que presenten. Alhora es desenvoluparan metodologies i habilitats que permetin interactuar amb el sistema de cooperació internacional.

PROGRAMA

Bloc 1.Entendre el sistema de cooperació internacional: context i actors

1. Presentació del context i dels actors de la cooperació internacional.
2. Els principals organismes internacionals (òrgans, funcions, procés de pressa de decisions i fonts d'informació): Nacions Unides, Banc Mundial, Banc Europeu de Reconstrucció i Desenvolupament, Unió Europea.
3. Els organismes bilaterals i la societat civil.
4. El rol de les autoritats locals i la cooperació descentralitzada.
5. El rol dels actors privats: ONG i empreses.

Bloc 2. Interactuar en el sistema de cooperació internacional: mètodes de treball, finançament i habilitats personals

6. El cicle de projecte: el llenguatge dels reglaments dels diferents actors.
7. El sistema del Marc Lògic.
8. Sistemes de licitacions i subvencions als organismes internacionals.
9. Metodologies per treballar en projectes de cooperació internacional: participació i lideratge.
10. Habilitats personals per interactuar amb el sistema de cooperació internacional.

OBJECTIUS

L'objectiu general del curs és desenvolupar eines que permetin i facilitin la interacció amb el sistema de cooperació internacional ja sigui com a consultor, o com a professional que hi treballa o vol treballar en alguns dels organismes que en formen part.

En aquest sentit, els objectius específics són els següents:

  • Analitzar el context, els actors i les relacions establertes en el sistema de cooperació internacional.
  • Conèixer el funcionament i els mètodes de treball, així com les línies de finançament de cada actor: organismes internacionals (Banc Mundial, Nacions Unides, Banc Inter-americà de Desenvolupament, Banc Europeu per a la Reconstrucció i el Desenvolupament, etc.), organismes bilaterals, autoritats locals, ONG, empreses i societat civil.
  • Desenvolupar les eines tècniques i el llenguatge del sistema de cooperació internacional: el cicle de projecte, el marc lògic, el finançament públic per subvenció o licitació, el finançament privat.
  • Entrenar habilitats relacionals i personals que facilitin desenvolupar-se com a professional en el marc del sistema de cooperació internacional.

DESTINATARIS

El curs està adreçat a professionals que treballen o que estan interessats en treballar en el sistema de cooperació internacional. Els perfils professionals que hi poden estar interessats són diversos:

  • Consultors/es independents o professionals que volen treballar per compte propi assessorant diferents tipus d'organitzacions i participant en diferents fases dels projectes.
  • Consultors/es que treballen en organitzacions (empreses i ONG) que participen en projectes subvencionats o en licitacions i concursos oberts d'organismes internacionals.
  • Personal tècnic contractat pels diferents organismes internacionals.
  • Qualsevol titulat/da interessat en treballar en el camp de la cooperació al desenvolupament des de les seves diverses vessants i amb qualsevol dels actors que operen en el el sistema internacional.

Más información

¿Necesitas un coach de formación?

Te ayudará a comparar y elegir el mejor curso para ti y a financiar tu matrícula en cómodos plazos.

900 49 49 40

Llamada gratuita. Lunes a Viernes de 9h a 20h.

Consultoria de Projectes de Cooperació Internacional

375 € + IVA