Diploma d'expert Fonaments de l'aprenentatge escolar

Diploma de Especialización

Online

1.690 € IVA inc.

Llama al centro

¿Necesitas un coach de formación?

Te ayudará a comparar y elegir el mejor curso para ti y a financiar tu matrícula en cómodos plazos.

900 49 49 40

Llamada gratuita. Lunes a Viernes de 9h a 20h.

Descripción

  • Tipología

    Diploma de Especialización

  • Metodología

    Online

  • Idiomas

    Castellano, Català

  • Inicio

    Octubre
    otras fechas

  • Créditos

    15

  • Clases virtuales

Titulación Propia

L'Especialització en Fonaments en l'aprenentatge escolar pertany al Màster Universitari de Dificultats d'Aprenentatge i Trastorns del Llenguatge i presenta un itinerari formatiu de 15 crèdits ECTS en què es mostren les bases i fonaments neurològics i cognitius de l'aprenentatge. Es recullen tots els recursos i estratègies amb què compta el sistema educatiu per tal d'atendre a les dificultats de l'aprenentatge. Finalment, s'analitzen els processos afectius, motivacionals i socials en l'aprenentatge escolar.

Instalaciones y fechas

Ubicación

Inicio

Online

Inicio

OctubreMatrícula abierta
MarzoMatrícula abierta

A tener en cuenta

L'objectiu fonamental de l'especialització és oferir formació l'atenció a la diversitat en el context escolar. Per a assolir-lo, se centra fonamentalment en els elements següents:

Conèixer les bases neuroanatòmiques i cognitives de l'aprenentatge i del llenguatge.
Conèixer el marc legal sobre atenció a la diversitat.
Conèixer els recursos del sistema educatiu per atendre a la diversitat.
Conèixer i seleccionar les diferents estratègies, procediments i recursos més adequats per a la intervenció psicoeducativa en dificultats de l'aprenentatge.
Dissenyar, desenvolupar i avaluar propostes d'intervenció ajustades a les necessitats educatives dels nens amb dificultats d'aprenentatge.
Comprendre, analitzar i/o intervenir en alguns dels processos psicològics implicats en els processos d'ensenyament i aprenentatge escolar amb l'objectiu d'ajustar l'atenció educativa, facilitant i promovent els processos d'aprenentatge i de desenvolupament dels alumnes.

L'Especialització s'adreça fonamentalment a professionals de l'ensenyament i de la psicologia (mestres, professors, psicòlegs, pedagogs i psicopedagogs). Concretament, la formació que s'ofereix s'adreça a mestres que es volen especialitzar en dificultats de l'aprenentatge. Per aquest motiu, les àrees de treball es concentren en l'àmbit educatiu formal, com ara mestres d'educació especial especialistes en pedagogia terapèutica en centres d'ensenyament primari ordinaris i centres específics d'educació especial, o en equips multiprofessionals, com les unitats de suport a l'educació especial (USEE), els centres de recursos educatius per a deficients auditius (CREDA), els centres de recursos educatius per a deficients visuals (CREDV), etc.

A més, s'adreça a altres professionals de l'àmbit educatiu (pedagogs, psicòlegs i psicopedagogs) que generalment duen a terme el treball en equips psicopedagògics (equips d'atenció primària, EAP; CREDA) o departaments d'orientació. A aquests professionals el curs els proporciona uns coneixements molt adequats per a poder guiar, orientar i assessorar els professionals que interactuen directament amb els alumnes amb dificultats d'aprenentatge.

Finalment, també s'adreça a altres professionals relacionats amb la valoració de les dificultats d'aprenentatge i la intervenció per a solucionar-les (educadors socials, treballadors socials, logopedes, terapeutes ocupacionals, etc.). Els professionals d'aquests perfils intervenen directament o indirectament en situacions d'infants que tenen dificultats, tant en l'àmbit del sistema educatiu formal com en el de l'entorn educatiu no formal, i fins i tot en àmbits més clínics.

Els programes de Formació de Postgrau: Màster en Formació Permanent (fins ara Màster Propi), Diploma d'Especialització (fins ara Diploma de Postgrau) i Diploma d'expert (fins ara Especialització) requereixen de titulació universitària prèvia per accedir-hi (RD 822/2021) o experiència laboral o profesional amb nivell competencial equivalent a la formació acadèmica universitària (LOSU).

Especialización en Fundamentos del aprendizaje escolar

Preguntas & Respuestas

Añade tu pregunta

Nuestros asesores y otros usuarios podrán responderte

¿Quién quieres que te responda?

Déjanos tus datos para recibir respuesta

Sólo publicaremos tu nombre y pregunta

Opiniones

Logros de este Centro

2021

Todos los cursos están actualizados

La valoración media es superior a 3,7

Más de 50 opiniones en los últimos 12 meses

Este centro lleva 3 años en Emagister.

Materias

  • Processos afectius
  • Bases normatives
  • Aprenentatge i del llenguatge
  • Atenció a la diversitat
  • Trastorns del llenguatge

Temario

  • Fonaments neurocognitius de l'aprenentatge i del llenguatge: 5 crèdits
  • Processos afectius, motivacionals i socials en l'aprenentatge escolar: 5 crèdits
  • Bases normatives, organitzatives i curriculars d'atenció a la diversitat: 5 crèdits

Fonaments neurocognitius de l'aprenentatge i del llenguatge (5 crèdits ECTS).

Bases cognitives de l'aprenentatge i la memòria. Concepte actual d'aprenentatge i memòria. Fases del procés d'aprenentatge i memòria. Aspectes cognitius rellevants en l'aprenentatge i la memòria. Models teòrics i classificacions de la memòria. Aprenentatge i memòria explícita o declarativa. Aprenentatge i memòria implícita. Memòria de treball. Bases cognitives del llenguatge. Concepte i breu revisió històrica de la psicologia del llenguatge. Percepció del llenguatge. Reconeixement i comprensió de paraules. Comprensió d'oracions. Comprensió del text / discurs. Producció del llenguatge oral. Producció del llenguatge escrit. Introducció als models i bases biològiques del llenguatge. Antecedents històrics en l'estudi de les bases neuroanatòmics del llenguatge. Models actuals sobre les bases biològiques del llenguatge. Models de comprensió del llenguatge. Models d'organització lèxica. Models de producció del llenguatge. Filogènia cerebral i sorgiment de les funcions cognitives. Evolució de l'escorça cerebral. Tendències evolutives. Importància de la xarxa neural semàntica. Ontogènia cerebral i funcions cognitives. Trastorns de la migració neuronal i disfuncions cognitives. Desenvolupament prefrontal i funcions cognitives.

Processos afectius, motivacionals i socials en l'aprenentatge escolar (5 crèdits ECTS).

Model instruccional general per a l'ensenyament i l'aprenentatge d'estratègies d'aprenentatge, i el desenvolupament de competències per aprendre. Seqüència metodològica per al foment de l'autoregulació i l'autonomia en l'aprenentatge. La dimensió emocional de l'ensenyament i l'aprenentatge. La motivació. El sentit de l'aprenentatge. Concepció socioconstructivista de l'aprenentatge escolar. La construcció de coneixement, la interacció educativa i les ajudes educatives. Metodologies didàctiques basades en la interacció educativa entre alumnes: aprenentatge entre iguals, aprenentatge cooperatiu, tutoria entre iguals, projectes compartits d'aprenentatge, resolució col·laborativa de casos, resolució col·laborativa de problemes d'aprenentatge. Concepció sociocognitiva de l'aprenentatge escolar. L'aprenentatge dels continguts escolars i l'adquisició de competències. Metodologies didàctiques que promouen l'aprenentatge dels continguts escolars i el desenvolupament de les competències bàsiques a l'escola. L'avaluació dels aprenentatges escolars. L'avaluació autèntica de competències. L'avaluació com a instrument d'identificació de dificultats i de competències d'aprenentatge. La integració de les TIC en els processos d'ensenyament i aprenentatge a l'aula escolar.

Bases normatives, organitzatives i curriculars d'atenció a la diversitat (5 crèdits ECTS).

Bases conceptuals de les diferències individuals. Fonts de diversitat escolar, diferències individuals en l'aprenentatge escolar i atenció a la diversitat. Noció d'alumnes amb dificultats d'aprenentatge i trastorns del llenguatge. Marc legal i normatiu relacionat amb l'atenció a la diversitat escolar i les necessitats educatives especials. Els centres educatius: tipologia. Centres ordinaris. Centres específics. Els recursos personals i materials per a l'atenció de l'alumnat amb necessitats educatives especials. Recursos i suports específics per atendre la diversitat. Recursos personals especialitzats de suport. Recursos organitzatius interns del centre per atendre la diversitat. Mesures organitzatives. Comissió d'Atenció a la Diversitat. Agrupaments. Programes de diversificació curricular. Serveis externs al centre i treball en xarxa com a recursos per atendre la diversitat educativa. Serveis educatius. Serveis educatius de zona. Serveis educatius específics. Altres serveis que incideixen en el centre educatiu. Serveis de salut. Serveis socials. Treball en xarxa de serveis i professionals. Marc curricular per atendre la diversitat: decisions organitzatives i curriculars. Nivells de concreció curricular. Programes de diversificació escolar. Disseny instruccional, programació curricular flexible, i atenció a la diversitat.

Llama al centro

¿Necesitas un coach de formación?

Te ayudará a comparar y elegir el mejor curso para ti y a financiar tu matrícula en cómodos plazos.

900 49 49 40

Llamada gratuita. Lunes a Viernes de 9h a 20h.

Diploma d'expert Fonaments de l'aprenentatge escolar

1.690 € IVA inc.