Diploma d'expert Trastorns del Desenvolupament

Diploma de Especialización

Online

1.690 € IVA inc.

Llama al centro

¿Necesitas un coach de formación?

Te ayudará a comparar y elegir el mejor curso para ti y a financiar tu matrícula en cómodos plazos.

900 49 49 40

Llamada gratuita. Lunes a Viernes de 9h a 20h.

Descripción

  • Tipología

    Diploma de Especialización

  • Metodología

    Online

  • Idiomas

    Castellano, Català

Titulación Propia

L'Especialització en Trastorns del desenvolupament pertany al Màster Universitari de Dificultats d'Aprenentatge i Trastorns del Llenguatge. Presenta un itinerari formatiu de 15 crèdits ECTS en què es descriuen els diferents trastorns del desenvolupament i es proporcionen les eines i estratègies per a la seva identificació i intervenció educativa.

Instalaciones y fechas

Ubicación

Inicio

Online

Inicio

OctubreMatrícula cerrada
MarzoMatrícula cerrada

A tener en cuenta

L'objectiu fonamental de l'especialització és oferir formació en els trastorns del desenvolupament. Per a assolir-lo, se centra fonamentalment en els elements següents:

Oferir una formació per a identificar i valorar les diferències individuals dels infants que tenen trastorns del desenvolupament.
Proporcionar les estratègies, els procediments i els recursos més adequats per a la intervenció psicoeducativa en els casos de trastorns del desenvolupament.
Proporcionar una formació per a poder dissenyar, desenvolupar i avaluar propostes d'intervenció ajustades a les necessitats educatives dels infants amb trastorns del desenvolupament.

L'especialització s'adreça fonamentalment a professionals de l'ensenyament i de la psicologia (mestres, professors, psicòlegs, pedagogs i psicopedagogs). Concretament, la formació que s'ofereix s'adreça a mestres que es volen especialitzar en trastorns del desenvolupament. Per aquest motiu, les àrees de treball es concentren en l'àmbit educatiu formal, com ara mestres d'educació especial especialistes en audició i llenguatge en centres d'ensenyament primari ordinaris i centres específics d'educació especial, o en equips multiprofessionals, com les unitats de suport a l'educació especial (USEE), els centres de recursos educatius per a deficients auditius (CREDA), els centres de recursos educatius per a deficients visuals (CREDV), etc.

A més, s'adreça ¿¿a altres professionals de l'àmbit educatiu (pedagogs, psicòlegs i psicopedagogs) que generalment duen a terme el treball en equips psicopedagògics (equips d'atenció primària, EAP; CREDA) o departaments d'orientació. A aquests professionals el postgrau els proporciona uns coneixements molt adequats per a poder guiar, orientar i assessorar els professionals que intervenen directament en els alumnes amb dificultats d'aprenentatge.

Finalment, el màster també s'adreça a altres professionals relacionats amb la valoració de les dificultats d'aprenentatge i la intervenció per a solucionar-les (logopedes, terapeutes ocupacionals, educadors socials, treballadors socials, etc.). Els professionals d'aquests perfils intervenen directament o indirectament en infants que tenen dificultats, tant en l'àmbit del sistema educatiu formal com en el de l'entorn educatiu no formal, i fins i tot en àmbits més clínics.

Els programes de Formació de Postgrau: Màster en Formació Permanent (fins ara Màster Propi), Diploma d'Especialització (fins ara Diploma de Postgrau) i Diploma d'expert (fins ara Especialització) requereixen de titulació universitària prèvia per accedir-hi (RD 822/2021) o experiència laboral o profesional amb nivell competencial equivalent a la formació acadèmica universitària (LOSU).

Especialización en Trastornos del Desarrollo

Preguntas & Respuestas

Añade tu pregunta

Nuestros asesores y otros usuarios podrán responderte

Déjanos tus datos para recibir respuesta

Sólo publicaremos tu nombre y pregunta

Opiniones

Logros de este Centro

2021

Todos los cursos están actualizados

La valoración media es superior a 3,7

Más de 50 opiniones en los últimos 12 meses

Este centro lleva 3 años en Emagister.

Materias

  • Discapacitat sensorial
  • Dèficit d'atenció
  • Dèficit d'atenció
  • Dèficit d'atenció
  • Superdotació intel·lectual
  • Espectre autista
  • Trastorns de conducta
  • Dèficit d'atenció
  • Hiperactivitat

Temario

  • Discapacitat sensorial i motriu - 5 crèdits ECTS
  • Discapacitat i superdotació intel·lectual i trastorns de l'espectre autista - 5 crèdits ECTS
  • Dèficits d'atenció i trastorns de conducta - 5 crèdits ECTS

Discapacitat sensorial i motriu (5 crèdits ECTS).

El sistema visual. El mecanisme de la visió. Diferència vista i visió. Escala de l'evolució de la visió. La discapacitat visual. Definició (conceptes agudesa visual i camp visual). Factors que determinen la discapacitat visual. Causes. Classificació. Tipus de visió. Dèficit visual cortical. Patologies més freqüents. Escala evolutiva dels alumnes amb discapacitat visual. Aspectes que poden influir en el desenvolupament dels alumnes amb discapacitat visual. Detecció d'un alumne amb discapacitat visual: Signes d'alerta. Derivació als professionals que han de fer el diagnòstic. Identificació i valoració de les necessitats educatives especials de l'alumnat amb discapacitat visual. Pauta d'avaluació psicopedagògica. Pauta de registre de la funcionalitat visual. Pauta de registre de les necessitats específiques de l'alumnat amb ceguesa. Pautes de registre de l'entorn escolar i l'entorn familiar. Intervenció amb els alumnes amb discapacitat visual: Recursos personals (interns i externs al centre). Recursos materials, ajuts tècnics. Necessitats especials dels alumnes amb discapacitat visual en les diferents àrees del currículum ordinari: llengua (braille), matemàtiques, coneixement de l'entorn, educació física, educació visual i plàstica i tecnologia. Necessitats específiques dels alumnes amb discapacitat visual: orientació i mobilitat, tiflotecnologia, habilitats de la vida diària. Anàlisi de casos de nens amb discapacitat visual: baixa visió i ceguesa. L'audició. El sistema auditiu. Valoració de l'audició. La pèrdua auditiva. Classificacions. Factors que determinen la discapacitat auditiva. Detecció i diagnòstic. Ajudes tècniques. Consideracions sobre la discapacitat auditiva. Implicacions d'una pèrdua auditiva en la interacció i el desenvolupament. Desenvolupament de la comunicació i el llenguatge. L'aprenentatge i el desenvolupament cognitiu. Desenvolupament personal i social. Identificació i valoració de les necessitats educatives de l'alumnat amb discapacitat auditiva. Aspectes i àmbits a avaluar. Instruments, eines i recursos. Col·laboració entre professionals. Marc de la intervenció en nens i joves amb discapacitat auditiva. Intervenció des del context: família i centre educatiu. Plantejaments del centre educatiu. Àmbits d'intervenció per etapes educatives: educació infantil. Educació Primària. Educació Secundària. Educació postobligatòria i formació permanent. Avaluació de la intervenció educativa. Discapacitat motriu. Definició, classificació i diagnòstics més freqüents. Factors que determinen la discapacitat motriu. Identificació i valoració de les necessitats educatives dels infants amb discapacitat motriu. Avaluació del desenvolupament de la comunicació i el llenguatge. L'accés al currículum. L'autonomia personal. Intervenció en l'alumnat amb discapacitat motriu. Element de suport educatiu. Recursos i estratègies educatives. Àmbits i modalitats d'intervenció. Cooperació amb les famílies.

Discapacitat i superdotació intel·lectual i trastorns de l'espectre autista (5 crèdits ECTS).

La discapacitat intel·lectual. Model social i discapacitat intel·lectual. Identificació i valoració dels infants amb discapacitat intel·lectual. Factors que determinen la discapacitat intel·lectual. La intervenció en les persones amb discapacitat intel·lectual. Models i teories d'intervenció educativa. Orientacions i pautes educatives. Recursos i estratègies per a la seva intervenció educativa. Les institucions educatives, la comunitat i la discapacitat intel·lectual. Models de comprensió de la discapacitat intel·lectual emergents. La sobredotació intel·lectual. Superdotació i talent. Factors de risc de l'alumnat amb les altes capacitats. Identificació i valoració dels infants amb altes capacitats. Variables que intervenen en la identificació. Habilitats cognitives. Habilitats relacionades amb l'estil d'aprenentatge i l'adquisició de coneixements. Autoconcepte, motivació i competència social. Perfils d'altes capacitats. Identificació a l'aula. Planificar la intervenció educativa. Recursos i estratègies per a la seva intervenció educativa. Com afavorir el seu aprenentatge i motivació. Estratègies clàssiques d'intervenció. Estratègies des d'un model d'intervenció inclusiva. Mesures que afecten a l'organització del centre. Mesures que afecten l'organització de l'aula. Relació família - escola. Els trastorns de l'espectre autista (TEA): Autisme i síndromes de Rett i Asperger. Aspectes evolutius de les persones que presenten aquestes alteracions. Factors que determinen els trastorns de l'espectre autista. Identificació i valoració de les necessitats educatives especials d'aquests nens. Inventaris de valoració. Intervenció educativa dels infants amb TEA. Teories i enfocaments terapèutics sobre l'autisme. Teories neurocientífiques. Teories cognitiu-conductuals. L'enfocament relacional. Les teories psicoanalítiques. Acompanyament i suport a la primera infància ia l'etapa escolar. La perspectiva interdisciplinària. Necessitats dels pares i intervenció en el context familiar. Recursos i estratègies per a la seva intervenció educativa. Anàlisi de casos de discapacitat i sobredotació intel·lectual i trastorns de l'espectre autista.

Dèficits d'atenció i trastorns de conducta (5 crèdits ECTS).

Trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat. Hiperactivitat. Inatenció. Impulsivitat. Tipus de trastorns: Hiperactiu-impulsiu (TDAH-HI), inatent (TDAH-DA) o Combinat (TDAH-C). Bases biològiques dels dèficits d'atenció. Factors que determinen els trastorns de l'atenció. Factors neurobiològics i genètics dels dèficits d'atenció. Comorbiditats. Identificació dels alumnes amb dèficits d'atenció. Criteris diagnòstics. Instruments d'avaluació. Escales específiques. Entrevistes estructurades i semiestructurades. Anàlisi psicològica. Anàlisi mèdic. Anàlisi psicopedagògic. Intervenció dirigida al nen amb trastorn d'atenció. Intervenció psicològica. Intervenció educativa. Millora de l'atenció. Forma de donar ordres. Motivació. Control d'estímuls. Supervisió de tasques. Divisió de les activitats. Control de la hiperactivitat. Fomentar l'activitat controlada. Controlar els estímuls. Controlar la impulsivitat. Establir les regles. Segmentar les activitats. Recompensar les accions correctes. Fomentar la reflexió. El tractament farmacològic. Avaluació de la intervenció educativa. Anàlisi de casos de trastorns de conducta. Trastorns de la conducta. El desenvolupament socialitzador. Els estadis d'autoorganització de Rygard. El desenvolupament moral. Factors que determinen els trastorns de la conducta. La conducta problemàtica i el seu origen multicausal. Intensitat emocional. Impulsivitat. Persistència negativa. Resistència inicial. Dificultats d'adaptació. Humor negatiu. Aproximacions explicatives al comportament problemàtic. Factors de risc i de protecció. Factors d'aparició de les conductes problemàtiques. Indicadors de conductes problemàtiques per edats. Situacions problemàtiques en l'ambient familiar i escolar. Identificació dels alumnes amb trastorns de conducta. El trastorn negativista desafiant. El trastorn disocial. Avaluació de la conducta. Els registres de conducta. Valoració de les necessitats educatives. Intervenció dirigida al nen amb trastorn de conducta. Disseny de la intervenció educativa a nivell individual, grupal, escolar i familiar. Intervenció educativa: principis generals d'intervenció, fases, participants, estratègies i recursos. Intervenció educativa a nivell individual: pla d'intervenció individualitzat. Intervenció educativa a nivell grupal i de centre: la gestió de la disciplina, l'actuació educativa davant incidents crítics i l'aplicació educativa de la normativa escolar. Intervenció educativa en la família: el context familiar dels alumnes amb dèficits d'atenció o trastorns de conducta. Avaluació de la intervenció educativa. Anàlisi de casos de trastorns de conducta.

Llama al centro

¿Necesitas un coach de formación?

Te ayudará a comparar y elegir el mejor curso para ti y a financiar tu matrícula en cómodos plazos.

900 49 49 40

Llamada gratuita. Lunes a Viernes de 9h a 20h.

Diploma d'expert Trastorns del Desenvolupament

1.690 € IVA inc.